bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice Krško/Murska Sobota

FOTO: Krčani zabeležili prvo zmago v sezoni

Piše: STA

Čas objave:
20.08.2018 08:29

Nogometaši Mure so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Krškemu z 0:1 (0:0).

nk krsko njihova 3.jpg

Prvi uradni obračun Mure in Krškega so dobili Krčani. Za črno-bele je bil to drugi zaporedni poraz, za Krško pa sploh prva zmaga v sezoni. Junak tekme je bil Marco Da Silva z lepo izvedenim prostim strelom. To je bil njegov drugi zadetek v sezoni.

nk krsko njihova 2.jpg

Prvi polčas v Fazaneriji ni ponudil prav veliko nevarnih akcij. V precej enakovredni predstavi v praktično vseh pogledih igre je bilo še najbolj nevarno v 19. minuti, ko je streljal Alen Kozar, a je gostujoča obramba pravočasno blokirala strel, in v 39. minuti, ko je na drugi strani od daleč meril Marco Da Silva, Dean Šafarić pa je bil na mestu.

Precej živahnejši je bil uvod drugega dela, v katerem je prednjačila Mura, ko je zagrozila v 52. minuti prek Žana Karničnika, v 54. prek Luke Bobičanca, v 56. pa še prek Alena Kozarja (prva dva sta bila malce premalo natančna, Kozarju pa je strel obranil Marko Zalokar).

Toda v 62. minuti so gosti povedli, potem ko je Da Silva izvrstno izvedel prosti strel s 25 metrov malce z leve in žogo poslal v levi zgornji kot vrat tekmeca. A v 74. minuti so Krčani ostali le z deseterico na igrišču, saj je Slavko Brekalo dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Toda Sobočanom številčne prednosti ni uspelo unovčiti, še najbližje izenačenju je bil Luka Šušnjara v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je sprožil z glavo po podaji z leve strani, a je bil Zalokar na mestu.

Sobočani bodo v 6. krogu v nedeljo gostili Aluminij, Krčani pa dan prej Triglav.