Sofia Streisand 1 Odkrito.si

Med pripravo muzikala Mojster in Margareta so se ...

miley cyrus, liam hemsworth Svet24.si

FOTO: Sedaj tudi uradno. Liam Hemsworth vložil ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

reševalci3 Svet24.si

Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, pri ...

christina 5 Svet24.si

Po hudi bitki z rakom je odšla slepa princesa

jovica 3 Njena.si

Pretepeni Jovica: 'Davil me je in brcal v glavo'

Matija Vastl, Katarina Čas Njena.si

Koga objema Katarina Čas

Novice Krško

FOTO: Krško gostilo predstavnike turške občine Silvan

Piše: Občina Krško

Čas objave:
13.08.2019 08:48

Župan občine Krško mag. Miran Stanko je konec prejšnjega tedna s sodelavci gostil delegacijo iz turške občine Silvan pod vodstvom županje Naşide Toprak. Ta vzhodno-turška občina iz province Diyarbakir v Južni Anatoliji je namreč vodilni partner skupnega projekta s področja ravnanja z odpadki s poudarkom na recikliranju.

_DSC5641.JPG
Krško gostilo predstavnike turške občine Silvan
Foto: Občina Krško

Županja občine Silvan Naşide Toprak, župan občine Krško mag. Miran Stanko in predsednik uprave podjetja Kostak Miljenko Muha so ob zaključku obiska podpisali tudi protokol o medsebojnem sodelovanju.

_DSC5606.JPG
Krško gostilo predstavnike turške občine Silvan
Foto: Občina Krško

Cilj skupnega projekta, ki ga s strani Občine Krško vodi direktorica občinske uprave Melita Čopar, kot strokovni vodji pa sodelujeta predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha in dr. Primož Gabrič, je predvsem, da občina Silvan po zgledu krške občine pripravi strategijo ravnanja z odpadki in posledično poveča osveščenost med prebivalci na tem področju.

_DSC5640.JPG
Krško gostilo predstavnike turške občine Silvan
Foto: Občina Krško

Gostje iz Turčije, poleg županje tudi člani občinskega sveta ter projektni koordinator, so si v okviru tridnevnega obiska ogledali Center za ravnanje z odpadki v Spodnjem Starem Gradu kot primer dobre prakse, predstavniki občin ter podjetja Kostak Krško pa so si na okrogli mizi izmenjali izkušnje s področja ravnanja z odpadki ter spregovorili o zakonodajnih okvirjih na tem področju v obeh državah ter o možnostih sodelovanja. Sicer pa sta župan in županja spregovorila tudi o drugih področjih dela posamezne lokalne skupnosti, kot so šolstvo, predšolska vzgoja in druge, kjer bi občini prav tako lahko našli skupne točke in sodelovali.

_DSC5648.JPG
Krško gostilo predstavnike turške občine Silvan
Foto: Občina Krško