Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Šentjernej

FOTO: Letni koncert Pozdrav pomladi

Piše: A.P.

Čas objave:
23.04.2018 16:28

Minulo soboto je v Kulturnem centru Primoža Trubarja Šentjernej potekal tradicionalni letni koncert Kulturno umetniškega društva Ajda Orehovica - Šentjernej.

Mešani pevski zbor Ajdaje pripravil čudovit glasbeni večer z gosti z naslovom Pozdrav pomladi. Zbor združuje pevce iz Orehovice, Šentjerneja in okoliških vasi, ki prispevajo k bogatemu kulturnemu utripu v šentjernejski občini že 38 let. Vsako leto prepevajo tudi na Javorovici ob prvem maju – prazniku dela.

Pevci in pevke, ki so pravi prijatelji, radi prepevajo in bogatijo življenje sebi in drugim. Zbor vodi zborovodkinja Nina Šalomon. Rdeča nit koncerta je bila tokrat slovenska ljudska in zabavna glasba. Večer pa je bil razgiban in zanimiv, saj so nastopili tudi zanimivi gostje.

Z veseljem so zapeli pevci Mešanega pevskega zbora Šmarješke Toplice, ki prepevajo že 14 let pod vodstvom Milana Pavliča in so pobudniki znanega pevskega večera Šmarješke pojejo. V goste je prišla tudi klapa Lastra iz Novega mesta. V vokalno glasbeni skupini prepevajo Brane in Zdravko Zupan, Vili Šušteršič, kitarist Drago Kump, Franci Klobučar, Zvone Udovč, tamburist Slavko Božič in harmonikor Jože Avbar. S svojimi žametnimi glasovi so osvojili srca publike.

Mešani pevski zborAjda skrbi, da se bogato ljudsko izročilo s tradicijo ohranja in prenaša na mlajše rodove. S svojim delovanjem omogočajo, da ljudska, slovenska pesem še odmeva, da spoznavamo narečja, običaje in se ob tem tudi izobražujemo, pevci pa se medsebojno družijo in tudi zabavajo. Poleg ljudskih so zapeli tudi kar nekaj zabavnih pesmi in navdušili številno občinstvo. Predsednik Kulturno umetniškega društva Ajda Orehovica – Šentjernej, Slavko Franko, je zbrane nagovoril in se zahvalil sponzorjem in gostom večera.

Ob zaključku prijetnega večera je sledila skupna pesem vseh nastopajočih Prijatelji, ostanimo prijatelji. Po koncertu so organizatorji dogodka poskrbeli za pogostitev. Zadovoljni obiskovalci so še dolgo v noč kramljali in tudi skupaj zapeli.