mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: Leto Leona Štuklja v Novem mestu

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
05.01.2018 13:28

Z začetkom leta 2018 je Novo mesto vstopilo v Štukljevo leto, ki bo doseglo vrhunec z osrednjo slovesnostjo ob 120. obletnici rojstva olimpijca Leona Štuklja.

Na obletnico rojstva someščana bodo pripravili tudi razstavo o njegovem življenju in delu v Dolenjskem muzeju.

S sloganom "Zdrav duh v Novem mestu" bo MO Novo mesto nagovarjala Novomeščane vseh generacij, za katere pripravljajo številne dogodke.
Prvi izmed takih dogodkov se je že zgodil, saj je Planinsko društvo Krka Novo mesto 2. januarja pripravilo tradicionalni novoletni pohod na Trdinov vrh. Po besedah člana društva PD Krka Novo mesto Mateja Kocbeka se je zbralo približno 50 pohodnikov, ki so se iz Gabrja podali na že 26. pohod na Trdinov vrh. Tokrat je bil pohod zelo blaten, kar je precej nenavadno za ta letni čas. Zahtevna blatna pot je bila vse do Gospodične, kjer so jih pričakale planinke s toplim čajem. Po počitku, med katerim so lahko opazovali čudovit razgled na naše Julijske in Kamniške Alpe, so se odpravili na Trdinov vrh. Pot je iz blatne postala snežna in jim pričarala pravo zimsko ozračje. Na vrhu so pomalicali in kar hitro krenili proti Miklavžu ter nato nazaj v dolino. Tudi tokrat so se jim pridružili planinci iz planinskih društev PD Polž, PD Šentjernej in PD Ribnica. Končna številka udeležencev je celo višja, saj se jim je nekaj planincev pridružilo tudi ob poti.