900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Krško

FOTO: Med prostovoljci Sopotnikov tudi krški župan

Piše: Občina Krško, L.P.C.

Čas objave:
19.09.2018 08:51

V okviru aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti, ki v tem tednu poteka pod geslom Združuj in učinkovito potuj, posvečen pa je tudi starejšim, so predstavniki Zavoda Sopotniki v Večgeneracijskem centru Posavje, Krško včeraj predstavili brezplačne prevoze za starejše v občini Krško.

Za en dan je prostovoljec v projektu Sopotniki postal tudi župan občine Krško mag. Miran Stanko, ki je občanko iz Krškega odpeljal po nakupih. Na srečanju s prostovoljkami se je zahvalil vsem, ki svoj prosti čas nesebično namenjajo za prevoze in spremstvo starejših občank in občanov.

_DSC1685.jpg
Župan Miran Stanko je občanko iz Krškega odpeljal po nakupih.
L.P.C.

Zavod Sopotniki v občini Krško v sodelovanju z Občino Krško in Centrom za socialno delo Krško starejšim občankam in občanom že od januarja zagotavlja brezplačne prevoze. Na ta način starejši iz zaledja lažje dostopajo do zdravnikov, v trgovine, na obiske, pokopališče, k frizerju itd., pri čemer prostovoljci starejše tudi spremljajo in jim pomagajo na poti do trgovine ali zdravnika. Od januarja do konca avgusta 2018 so prostovoljci v občini Krško po besedah koordinatorke enote Krško Nine Kolenc opravili 285 prevozov in prevozili 15.094 km, v njihovo bazo pa sprejeli 108 uporabnikov.

_DSC1670.jpg
Do danes je bilo opravljenih 285 prevozov in prevoženih 15.094 km
L.P.C.

Župan se je na včerajšnjem srečanju s prostovoljkami vsem zahvalil za njihovo neprecenljivo delo ter poudaril, da se včasih niti zavedamo, kako pomembna je za vsakdanje življenje starejših njihova pomoč. Ker je uporabnikov vedno več, si želijo v Zavodu Sopotniki pridobiti še večje število prostovoljcev v enoti Sopotnikov Krško, ki bi jim pomagali, zato vabijo vse, da jih za več informacij pokličejo na telefonsko številko 031 441 999.