Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

FOTO: Na 2. podjetniškem natečaju slavila ekipa z ekološko svečo

Piše: UNI NM

Čas objave:
16.03.2019 10:42

Na Fakulteti za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu je potekal 2. podjetniški natečaj, na katerem je sodelovalo 49 dijakov iz vse Slovenije.

Dijaki so suvereno in kakovostno predstavili 14 izvirnih poslovnih idej, v katerih so pokazali, da na svet gledajo z odprtimi očimi in se zavedajo, da so pred nami vedno novi izzivi, ki zahtevajo odgovorno ravnanje vsakega posameznika. Pokazali so, da se zavedajo, da je vedno bolj pomembno, da posameznik postane proaktiven in po svojih zmožnostih prispeva k boljšemu jutri. Tako se je kar šest poslovnih idej nanašalo na
izboljševanje kakovosti življenja ljudi in živali, štiri pa so bile povezane s problematiko okolja in problemom velike količine odpadkov.

Med prijavljenimi idejami je zmagala poslovna ideja Ekološka sveča Plamen, ki so jo pod mentorstvom Mateje Nemanič in Liljane Vovk razvile in predstavile Nika Kuzma, Larisa Mirtič in Sara Cajner, dijakinje Ekonomske šole Novo mesto. Žirijo so prepričale z dobro utemeljenimi ključnimi prvinami poslovne ideje, v katerih so jasno poudarile ekološko usmerjenost in nadgradnjo obstoječe ponudbe ter z že izdelanimi prototipi ekoloških sveč. Prav tako so predstavile tudi profil na Instagramu ter Facebooku.

Dekanica Fakultete za ekonomijo in informatiko je ob tej priložnosti povedala, da na Univerzi v Novem mestu verjamejo, da lahko tovrstni dogodki pomembno prispevajo k razvoju okolja, v katerem delujejo. Univerza v Novem mestu se je namreč s svojimi članicami zavezala, da bo z odličnostjo v izobraževanju in raziskovalnem delu prispevala k razvoju družbe, kakovosti življenja posameznikov in sonaravnemu ter trajnostnemu razvoju okolja. Ob vsem tem pa bo širila zavedanje, da je znanje resnično edino bogastvo, ki prispeva k dvigu kakovosti na vseh področjih delovanja. Dr. M. Grivec je tudi dodala, da opaža, da se z mladimi na področju
podjetništva dela dobro, saj so prijavljene poslovne ideje vsako leto bolj kakovostne. O tem se lahko javnost prepriča tudi z ogledom zbornika, ki so ga ob tej priložnosti izdali.