Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

nudizem Svet24.si

Katarina in Dušan v hrvaškem kampu, kjer gostje ...

barve Petisvet.si

Barvna energijska podpora od 20. do 26. julija

Modroobročkasta hobotnica Svet24.si

VIDEO: Turista nevede rokovala s smrtonosnim ...

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

natalija kolšek Njena.si

Ta lepotec je sin Natalije Kolšek!

alfi nipic1 Njena.si

Vidno shujšani Alfi Nipič

Novice Dvor

FOTO: Načrtujejo ureditev sob za prenočišča

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.01.2013 12:40

Včeraj so se v gostišču Štupar na Dvoru, na svojem rednem občnem zboru sestali člani in članice Konjerejskega društva Suha krajina. Delu minulega leta ter načrtom za letošnje leto sta prisluhnila tudi žužemberški župan Franc Škufca in podžupan Jože Šteingel.

Društvo trenutno šteje okoli petdeset članov. Občni zbor pod vodstvom Joleta Adrijanića je prisluhnil poročilom vseh udov društva.

Po besedah predsednika Boštjana Bradača so minulo leto dejavni člani izvedli in sodelovali na številnih žegnanjih, tekmovanjih, konjenic in organizirali tudi strokovno ekskurzijo.

» Letos imamo v načrtu tudi ureditev sob za prenočišče, same kuhinje in kamina v koči na Plešivici,« je dejal predsednik Bradač in dodal, da bo plan in aktivnosti suhokranjskih konjerejcev tudi v prihodnje bogat in pester.

Kot običajno bodo tudi letos izvedli tradicionalno žegnanje konj, igre s konji z veselico, ob prazniku sv. Krištofu pa se bodo poleti s konji in vozovi odpravili na Brezje.

Dela na njihovem posestvu ne manjka, zato so na predlog Jožeta Papeža potrdili Marjana Zupančiča, ki bo s svojim znanjem in izkušnjami pomagal gospodarju koče Jožetu Plavcu in njegovemu pomočniku Petru Glavanu.


Članstvo je pomladil tudi novi član društva Matic Kuhelj iz Stavče vasi.

Zbrano članstvo so pozdravili in jim zaželeli veliko dobrih jezdenj in uspehov v prihodnje župan Franc Škufca, predsednik Konjerejskega društva Semič Stane Verdnik in predsednica Konjeniško galopsko društvo Kranjški z Brezove Rebri Urška Kladnik.
Na sliki:


FOTO: S.Mirtič