19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

Novice Metlika

FOTO: Najboljša vina letošnje Vinske vigredi

Piše: Dolenjski list, M.B.J .

Čas objave:
15.04.2019 16:52

V sklopu 37. Vinske vigredi, ki bo na vseh treh metliških trgih od 17. do 19. maja, je bilo minuli konec tedna v Metliki ocenjevanje vin, na katerega je prišlo 314 vzorcev iz Bele krajine in tujine. Ocenile so jih štiri petčlanske komisije, ki so jim predsedovali Ivanka Badovinac, dr. Mojmir Wondra in dr. Franci Čuš.

Ocenjevanje vin v sklopu Vinske vigredi.jpg
Ocenjevanje vin v sklopu Vinske vigredi
Foto: Dolenjski list, M.B.J.

Šampion belokranjca PTP je z oceno 17,27 točke postalo vino družine Vrtin z Doblič pri Črnomlju. Najboljšo metliško črnino PTP so donegovali v Vinski kleti Kmetijske zadruge Metlika ( 17,20 t.), šampion suhih vin tekočega letnika pa je postala modra frankinja (18,20 t.) Vinske kleti Prus s Krmačine pri Metliki, kjer so donegovali tudi šampiona predikatnih in posebnih vin. To je z 19,80 točke postal rumeni muškat suhi jagodni izbor letnika 2011. Šampiona tujih vin pa je pridelal Josip Rajakovič iz Krašičev na Hrvaškem. To je z 19,50 točkami postal traminec suhi jagodni izbor l. 2014. 

Ocenjevanje vin.jpg
Ocenjevanje vin
Foto: Dolenjski list, M.B.J.

Kot je po ocenjevanju povedala Badovinčeva, je lanski vinski letnik kljub temu, da so vinogradnike pestile težave, dober, kar pa je predvsem rezultat njihovega znanja in organiziranosti ter tehnologije. Glede na to, da mnoga vina še pridobivajo na kakovosti, pa ga bodo v prihodnje gotovo ocenili kot zelo dobrega.