Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Krško, Brestanica

FOTO: Nov vrtec za nove generacije

Piše: Občina Krško/L.P. C.

Čas objave:
07.06.2018 13:43

Občina Krško je v Brestanici lani poleti začela z gradnjo novega vrtca Palček pri Osnovni šoli Adama Bohoriča, saj je bil star objekt za 90 otrok že pretesen in energetsko potraten.

_DSC0488.jpg

Potem ko so se otroci v nov objekt vselili v letošnjem marcu, so s slovesnostjo v okviru občinskega praznika objekt včeraj tudi uradno odprli. Nov objekt, za katerega je Občina Krško s pomočjo državnih sredstev in Eko sklada odštela nekaj manj kot dva milijona evrov, ima šest oddelkov, razdelilno kuhinjo, zbornico in kabinete, garderobe, umivalnice in skupni prostor oz. telovadnico.

_DSC0498.jpg

Gre za tako imenovani »skoraj nič-energijski objekt« z zelo visoko energetsko učinkovitostjo oziroma zelo majhno količino potrebne energije za delovanje (za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo) na skupno 1160 kvadratnih metrih uporabne površine.

_DSC0527.jpg

V novem vrtcu so tako za najmlajše kot za vzgojiteljice zagotovljeni bistveno kakovostnejši pogoji bivanja in dela, je na slovesnosti poudaril župan občine Krško mag. Miran Stanko. Vrednost novega objekta znaša 1,95 milijona evrov, od tega je občina iz državnih sredstev pridobila 478.500 evrov nepovratnih sredstev ter 538.170 evrov povratnih sredstev, hkrati se je prijavila tudi na javni poziv Eko sklada za nepovratne finančne spodbude za nove naložbe v gradnjo skoraj nič-energijske stavbe ter pridobila nekaj manj kot 417.000 evrov, ostalo je strošek občine. 

_DSC0541.jpg

Ravnateljica OŠ Adama Bohoriča Brestanica Martina Ivačič je ob odprtju novega objekta dejala, da je bilo ob vselitvi pričakovanje in veselje vseh, tako vzgojiteljic kot otrok in staršev, neizmerno. Pomočnica ravnateljice Helena Zupančič pa je dodala, da je za njimi 52 dni bivanja v novih in svetlih prostorih, ki ponujajo veliko možnosti, v katerih bodo skrbeli za pestro in ustvarjalno učno okolje.

_DSC0571.jpg

Na slovesnem dogodku, ki ga je povezovala vzgojiteljica brestaniškega vrtca Vida Umek, so se predstavili najmlajši s pesmijo in plesom, za pogostitev pa so poskrbele članice Aktiva kmečkih žena Rožno – Presladol – Brestanica.

_DSC0586.jpg