Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Žužemberk

FOTO: Novo občinsko gasilsko poveljstvo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.03.2013 07:40

Novi poveljniki in predsedniki sedmih prostovoljnih društev Ajdovca, Križev, Hinj, Dvora, Šmihela, Rebri in Žužemberka so se po zaključenih občnih zborih v občini so se včeraj na Dvoru sestali na svoji prvi redni seji.

Andrej Banko iz Dvora je po dobrih petnajstih letih vodenja občinskega gasilskega poveljstva Občine Žužemberk in opravljanja zahtevne poveljniške funkcije prepustil delo mlajšim. Novo poveljstvo je postavljeno pred zahtevne naloge, izdelati mora tudi plan dela tudi področju izobraževanja in gasilskih tekmovanj, medtem ko je nabava nabave opreme in investicij v domeni posameznih društev, poveljstvo bo določilo le vrstni red nabave.

Občinsko poveljstvo bo naslednjih pet let vodil Boris Sajevic, dolgoletni poveljnik PGD Žužemberk, medtem ko bo Aleš Repar iz PGD Dvor njegov pomočnik. Sajevic se je z dosedanjim odgovornim in strokovnim delom delom kot pomočnik poveljnika Banka izkazal že v minulih letih, zato mu bo odgovorno delo na povezovanju in opravljanju skupnih nalog vseh gasilskih enot v občini Žužemberk ne bo težko.