Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: Novomeška gimnazija nagrajena v akciji revije Ženska

Piše: Gimnazija Novo mesto

Čas objave:
16.12.2017 10:41

V Narodni galeriji v Ljubljani je bila v četrtek zaključna prireditev štiriindvajsete akcije Ljudje odprtih rok, v kateri so komisija in bralci revije Ženska izbrali dobrotnika/-co leta, darovalca oz. darovalko leta in izjemno osebnost in dobrega človeka leta 2017.

Med nominiranci akcije Ljudje odprtih rok v kategoriji darovalci za leto 2017 je bila tudi Gimnazija Novo mesto, ki je prejela zahvalno listino za dobroto, plemenitost in človekoljubna dela. Zahvalno listino je prevzela ravnateljica Gimnazije Novo mesto gospa Mojca Lukšič.

V obrazložitvi je bilo poudarjeno »humanitarno delo in prostovoljstvo, ki imata na novomeški gimnaziji tridesetletno tradicijo in jo vsaka generacija še nadgradi. Pri tem so vedno zelo inovativni in iznajdljivi in v vsak projekt, ki se ga lotijo, vnašajo skrb za ljudi z roba. Zbirajo denar za različne namene, sodelujejo kot prostovoljci, se vključujejo v razne humanitarne akcije, zbirajo šolske potrebščine, za starejše pa darila, s katerimi jih razveselijo ob različnih praznikih. Na šoli je že leta utečena učna pomoč med dijaki, ki jo nudijo tudi otrokom tujcev in romskim otrokom. Zgledno skrbijo za okolje, obiskujejo bolne v novomeški bolnišnici, so prostovoljci v Domu starejših občanov, veliko razredov se odloči za botrstvo v sklopu Zveze mladine Slovenije in skupaj zbirajo denar za družine v stiski. Pravzaprav vse, kar delajo na Gimnaziji Novo mesto, delajo z mislijo na ljudi, ki so potrebni pomoči. Človekoljubna in druga koristna dejanja pa jim prinašajo izkušnje in zadovoljstvo, ki se ga ne da kupiti z nobenim denarjem.«

Dogodek je povezovala Ida Baš, s pesmijo in glasbo pa so ga popestrili dijaki in dijakinje Vokalno-instrumentalne skupine SŠGT Celje.

Zahvale in nagrade sta podelili Marta Krpič, odgovorna urednica revija Ženska,in dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino,socialne zadeve in enake možnosti.