janez usenik Odkrito.si

Voditelj na Pop TV: Luke Dončića imam poln kufer!

neymar re Svet24.si

VIDEO: Brazilci v šoku: so ostali brez Neymarja?

boris-becker_re Svet24.si

Beckerjev diplomatski potni list v bistvu ...

FOTO1 Dojencki Svet24.si

Kradli slovenske otroke in jih prodajali na Zahod?...

Hailey Baldwin-justin bieber-poljub Najstnica.si

Hailey Baldwin in Justin Bieber ujeta med ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

Nick Vujičić Njena.si

Žena Nicka Vujičića iskreno o tem, kaj čuti do...

Novice Ljubljana, Novo mesto

FOTO: Novomeške telovadke štirikrat prve v Ljubljani

Piše: GD Novo mesto

Čas objave:
13.11.2017 09:38

Martinova sobota je bila v Ljubljani zlata za tekmovalke Gimnastičnega društva Novo mesto, ki so tekmovale na 26. Pokalu Šiške.

V mednarodni stopnji sta slavili Neža Erpič in Vita Prijanovič, ki sta zmagali v svojih kategorijah. Komaj 8-letna Vita je tokrat prvič nastopila v mednarodni stopnji. V kategoriji mlajših deklic je na štirih orodjih osvojila najboljšo oceno in suvereno premagala vse tekmice. Prvo mesto je osvojila tudi kadetinja Neža Erpič z najboljšo oceno na preskoku, gredi in dvovišinski bradlji.

Prav tako odlično so se odrezala dekleta, ki tekmujejo v stopenjskem sistemu.

V 1. stopnji (do 8 let) je najbolje nastopila Živa Tomažič, ki je bila osma. V tej stopnji so tekmovale še Melanie, Nika in Alja. V 1. stopnji (nad 8 let) je bila Larisa Može odlična druga, Nika Belavič osma, Tina Ovniček deveta in Tija Hočevar deseta. V tej stopnji so tekmovale še Leila, Ema Daša, Tjaša In Nuša. Obe starostni skupini sta ekipno osvojili 4. mesto (GD Novo mesto 1) in 6. mesto (GD Novo mesto 2).

V 2. stopnji sta bili predstavnici le v starostni skupini do 9 let. Nastopili sta Meta in Kaja.

V 3. stopnji (do 10 let) je zmaga ponovno šla v roke tekmovalki GD Novo mesto Gaji Lalić, ki se je najbolje odrezala na dvovišinski bradlji in gredi, Darja Preskar je bila šesta.

Tekmovalke 4 stopnje tokrat kot posameznice niso posegle po medaljah. Ajda, Alina, Gaja, Katja, Katarina, Marija, Angelika in Ula so ekipno osvojile 3. in 5. mesto.

V 5. stopnji sta nastopili Živa Kregulj, ki je bila tokrat osma in Klara Šterk.

Lana Oberč, ki tekmuje v 6. stopnji, je navdušila s 1. mestom v tej kategoriji. Najboljše vaje je izvedla na preskoku, gredi in parterju. Klara Udovč je bila deseta.

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so odlično tekmovala in si priborila nekaj odličnih uvrstitev. Z uvrstitvami na zmagovalne stopničke že preko cele tekmovalne sezone napovedujejo odločen boj na zadnjem letošnjem tekmovanju – decembrskemu državnemu prvenstvu, ki bo tokrat v Rušah.