Lara Komar (43) Odkrito.si

Bo Lara Komar zapustila Trst?

wc papir Svet24.si

Osumljenec noče iti na stran že 32 dni, še en ...

Natalija Verboten – Aktual Svet24.si

Natalija Verboten se je vrnila! Kaj je najbolj ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

Severina Njena.si

Srečen dan za Severino!

Novice Ljubljana, Novo mesto

FOTO: Novomeške telovadke štirikrat prve v Ljubljani

Piše: GD Novo mesto

Čas objave:
13.11.2017 09:38

Martinova sobota je bila v Ljubljani zlata za tekmovalke Gimnastičnega društva Novo mesto, ki so tekmovale na 26. Pokalu Šiške.

V mednarodni stopnji sta slavili Neža Erpič in Vita Prijanovič, ki sta zmagali v svojih kategorijah. Komaj 8-letna Vita je tokrat prvič nastopila v mednarodni stopnji. V kategoriji mlajših deklic je na štirih orodjih osvojila najboljšo oceno in suvereno premagala vse tekmice. Prvo mesto je osvojila tudi kadetinja Neža Erpič z najboljšo oceno na preskoku, gredi in dvovišinski bradlji.

Prav tako odlično so se odrezala dekleta, ki tekmujejo v stopenjskem sistemu.

V 1. stopnji (do 8 let) je najbolje nastopila Živa Tomažič, ki je bila osma. V tej stopnji so tekmovale še Melanie, Nika in Alja. V 1. stopnji (nad 8 let) je bila Larisa Može odlična druga, Nika Belavič osma, Tina Ovniček deveta in Tija Hočevar deseta. V tej stopnji so tekmovale še Leila, Ema Daša, Tjaša In Nuša. Obe starostni skupini sta ekipno osvojili 4. mesto (GD Novo mesto 1) in 6. mesto (GD Novo mesto 2).

V 2. stopnji sta bili predstavnici le v starostni skupini do 9 let. Nastopili sta Meta in Kaja.

V 3. stopnji (do 10 let) je zmaga ponovno šla v roke tekmovalki GD Novo mesto Gaji Lalić, ki se je najbolje odrezala na dvovišinski bradlji in gredi, Darja Preskar je bila šesta.

Tekmovalke 4 stopnje tokrat kot posameznice niso posegle po medaljah. Ajda, Alina, Gaja, Katja, Katarina, Marija, Angelika in Ula so ekipno osvojile 3. in 5. mesto.

V 5. stopnji sta nastopili Živa Kregulj, ki je bila tokrat osma in Klara Šterk.

Lana Oberč, ki tekmuje v 6. stopnji, je navdušila s 1. mestom v tej kategoriji. Najboljše vaje je izvedla na preskoku, gredi in parterju. Klara Udovč je bila deseta.

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so odlično tekmovala in si priborila nekaj odličnih uvrstitev. Z uvrstitvami na zmagovalne stopničke že preko cele tekmovalne sezone napovedujejo odločen boj na zadnjem letošnjem tekmovanju – decembrskemu državnemu prvenstvu, ki bo tokrat v Rušah.