7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Novice Novo mesto

Foto: Ob izidu novega albuma obeležili sodelovanje z dijaki

Piše: T.C.

Čas objave:
29.03.2019 14:36

Na Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji so med številnimi projekti letos še posebej ponosni na sodelovanje z novomeškimi rockerji Dan D. Jeseni so dijaki posneli videospot za prvi single z novega albuma Knjiga pohval in pritožb.

Na šoli imajo močno multimedijsko ekipo, ki je znana po mnogih zanimivih projektih. Taktirko so ponudili nekdanjemu dijaku Erazmu Glihi, ki je za pesem Boli me k napisal scenarij, video je tudi posnel, zmontiral in režiral. Celotno dogajanje je postavil na novomeški Glavni in Novi trg ter priljubljena Ragov log in Marof.

Glavni igralec Žiga Medic in skupina fantov so sošolci iz 4. letnika smeri elektrotehnik, ki se jim je pridružila dijakinja tehniške gimnazije Jana Jurečič. Vse skupaj pa je potekalo pod budnim očesom koordinatorice projekta Tine Cvijanović in mentorja Dejana Čurka.


Po treh snemalnih dneh je z veliko truda in dobre volje nastal super spot, ki je navdušil člane skupine Dan D, zato smo ga predstavili tudi na Radiu Krka.

VIDEO 

Ob uradnem izidu albuma pa so projekt zaključili s prijetnim pogovorom z ravnateljem SEŠTG Borisom Plutom, akterji videa, v imenu skupine pa se je druženja udeležil klaviaturist Boštjan Grubar.

Pogovarjali so se o snemanju, o ideji, o promociji ter si zavrteli videospot. Nekaj dijakov pa je na pobudo skupine sodelovalo tudi pri snemanju reklame ob 70-letnici Najboljšega soseda.

Ekipa se bo udeležila tudi njihovega koncerta, ki bo v petek, 24. maja, v ljubljanskih Križankah.