zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Novice Sevnica

FOTO: Območno srečanje gledališčnikov v Sevnici

Piše: JSKD Sevnica, K.P.

Čas objave:
19.03.2019 12:41

Kulturna dvorana v Krmelju je že tradicionalno gostila Območno srečanje otroških gledaliških skupin občine Sevnica, ki ga pripravlja JSKD, Območna izpostava Sevnica. Na srečanju so sodelovale štiri gledališke skupine iz osnovnih šol naše občine.

IMG_5551.JPG
Nastopili so otroški gledališki igralci
Foto: JSKD OI Sevnica

Srečanje je odprla domača dramska skupina Knapec iz OŠ Krmelj, pod mentorstvom Mojce Tomažin in Sanje Štefanič. Odigrali so predstavo SEM RES POREDEN?, kjer smo lahko videli kaj se zgodi, če se neprimerno obnašamo na rojstnodnevni zabavi. Sledil je nastop Našega malega gledališča iz OŠ Tržišče. Mentorica skupine Polona Trebše je skupaj z otroki pripravila predstavo MAČEK MURI, brezčasno pravljico so gledališko, likovno in glasbeno uprizorili.

IMG_5631.JPG
Nastopili so otroški gledališki igralci
Foto: JSKD OI Sevnica

Kot tretja je nastopila Gledališka skupina Studenček iz OŠ Sava Kladnika Sevnica, podružnica Studenec, pod dolgoletnim mentorstvom Andreje Janc. Pripravili so predstavo Zgodbo o vetru. Zgodba govori o menjavi letnih časov in kako se v teh letnih časih spreminjajo drevesa.

IMG_5591.JPG
Nastopili so otroški gledališki igralci
Foto: JSKD OI Sevnica

Srečanje je zaključila Gledališka skupina Zabavljači iz OŠ Blanca pod mentorstvom Saše Martinčič. Glasbeno pravljico Peter in volk, ki jo je Sergej Prokofjev napisal za pripovedovalca in orkester so priredili in postavili na oder kot gledališko igro. Za predstavo so se tako združili člani šolskega orkestra pod taktirko Martina Marka in gledališki krožek.

Gledališke skupine je skozi celo dopoldne posebej budno spremljala režiserka Tjaša Črnigoj. Srečanje so si ogledali tudi učenci iz OŠ Krmelj, OŠ Tržišče, POŠ Studenec ter otroci iz Vrtca Krmelj.