reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Krško

FOTO: Obnovili so cestno infrastrukturo

Piše: Občina Krško/ L.P.C.

Čas objave:
13.06.2018 16:30

Župan občine Krško mag Miran Stanko, predsednik krajevne skupnosti Rožno-Presladol Anton Bohorč in direktor podjetja Infra mag Vojko Sotošek so včeraj popoldan v okviru občinskega praznika simbolično namenu predali obnovljen odsek ceste Rožno – Presladol ter odsek ceste Brestanica – Blanca na Rožnem z vso pripadajočo infrastrukturo, na katerem je bil urejen tudi kanalizacijski sistem in čistilna naprava.

Naložba je rezultat sodelovanja občine in podjetja INFRA.

_DSC0651.jpg

Kot je na krajši slovesnosti povedal župan, je Občina Krško v lanskem letu uredila odsek državne ceste Blanca – Brestanica na Rožnem, v sklopu katerega so uredili enostranski pločnik v dolžini 375 metrov, dve novi avtobusni postajališči, oporni zid, javno razsvetljavo in meteorno kanalizacijo. Na istem odseku je podjetje INFRA uredilo kanalizacijo in čistilno napravo, v okviru te naložbe pa je rekonstruirala tudi odsek ceste Rožno – Presladol. Preostali del te ceste v dolžini 900 metrov je sanirala Občina Krško, vključno z odvodnjavanjem in preplastitvijo.

_DSC0667.jpg


V letošnjem letu so z deli nadaljevali in konec junija bodo zaključili z obnovo odseka državne ceste Blanca – Brestanica v Dolenjem Leskovcu. Tudi na tem odseku bo urejen pločnik v dolžini 400 metrov, dve novi avtobusni postajališči, urejena razsvetljava, odvodnjavanje in oporni zidovi. Podjetje INFRA pa je na tem delu že uredilo kanalizacijo in zgradilo čistilno napravo.

_DSC0675.jpg

Za vse tri faze obnove je Občina Krško skupno iz proračuna namenila nekaj manj kot 610.000 evrov, delež Infre za ureditev kanalizacije in dveh čistilnih naprav pa je znašal nekaj manj kot 600.000 evrov.

Dogodek ob odprtju, ki ga je povezovala Katarina Prelesnik, so z glasbo popestrili učenki in učenec OŠ Adama Bohoriča Lara Larisa Dular, Anja in Leon Derstvenšek.

_DSC0636.jpg