Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Nm

FOTO: OŠ Bršljin s svežino

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.02.2013 10:37

Katarina in Anja iz OŠ Bršljin sta predstavili pestrost dogajanja na šoli. Odločili so se za idejno in oblikovno prenove šole, kjer sodelujejo učenci in učitelji. Pred kulturnim praznikom pripravljajo poseben program, kjer bodo predstavili kreativne oz. inovativne delavnice.

Na Osnovni šoli Bršljin so se odločili, da bodo šolo prenovili oz. da bo dobila novo podobo. Danes so se izvajali različni projekti, ki bodo pripomogli k uresničitvi ciljev. Vanje so bili vključeni prav vsi učenci, od tistih najmlajših pa do najstarejših.

S skupnimi močmi so poprijeli za delo in v zabavnem ter sproščajočem okolju počasi prišli do rezultatov, ki so si jih zadali. Prav vsaka delavnica je imela svojo nalogo. Učenci so ustvarjali različne stvari od prevajanja osnovnih podatkov, vizije šole in pesmi v angleščino ter nemščino, do izdelovanja obeskov za ključe, copat in še mnoge druge stvari. Ukvarjali so se z zgodovino šole in predstavitvijo šolskega okoliša. Pa tudi na šport niso pozabili. Raziskovali so kronologijo najboljših športnih dosežkov.

Med delavnicami pa je bila med najbolj zanimivimi tista, kjer so se ukvarjali s pripravo bršljinskega čaja. Iz posušenih zelišč, ki so jih vzgojili v okolici šole, in s pomočjo recepta, prav tako izdelanega po naših močeh, smo z mnogimi poskusi in okušanjem počasi prišli do odličnega čaja, z izrazitim okusom, ki predstavlja Osnovno šolo Bršljin. Izdelali so tudi promocijski film, ki ponazarja zanimivosti in vse dobre vrednote šole .


S skupnimi močmi in medsebojno pomočjo so v tako kratkem dopoldnevu naredili presenetljivo veliko stvari. Vsi so sodelovali in se trudili. Vsi so bili del te prenove naše šole. S tem so dokazali, da jim je mar in da bodo še naprej skrbeli za sijaj in izjemnost Osnovne šole Bršljin.

http://www.os-brsljin.si/