Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

FOTO: Otroke zabavala Žogica Nogica in Dedek Mraz

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.12.2012 14:35

Tradicionalno, že več kot desetletje, konec decembra otroke delavcev Ekonomske in trgovske šole Brežice v šolski avli čaka prijetno presenečenje.

(Foto: Metka Galič)

Gledališka skupina pod mentorstvom in režijo Alenke Pečnik Kranjec, ki je najprej vključevala le dijake, kasneje pa tudi starše otrok iz Kapel, pripravi aktualno poučno gledališko predstavo, ki je tokrat opozorila tudi na problem revščine, možnosti zlorab šibkejših in na pomen sodelovanja in solidarnosti. Predstava se je zaključila z obiskom Dedka Mraza in obdaritvijo ter pogostitvijo za najmlajše.

Letos so odlični amaterski gledališčniki pripravili priredbo pravljice dr. Jana Malika Žogica Nogica. Glavno vlogo je z atraktivnimi akrobatskimi vložki odigrala mlada telovadka Kalina Kranjec, ki je pokazala, da je poleg za šport nadarjena tudi za gledališče. V zgodbici nastopata dedek (Bojan Sotošek) in babica (Jasna Jurman), ki si krajšata zrelejša leta z igranjem na lajno in boben ter želita poskrbeti tudi za lačno Žogico Nogico. Zmaj Tolovaj (Denis Kranjec) zvijačno zvabi lahkoverno Žogico Nogico v svoje gnezdo, kjer nanjo čakajo mali, nič kaj prijazni, zmajčki (Jan in Ester Urek ter Gašper Kranjec). Dedek in babica se odpravita na pot, da bi rešila ubogo Žogico Nogico, na poti jima pomagajo strašilo (Vesna Stergar), kužek (Dušan Urek) in ptiček (Katalin Makadi), ki v želji, da bi ohranili osebno dostojanstvo, prikrivajo svojo revščino. S skupnimi močmi vseh pozitivnih likov se Žogica Nogica vrne v varno zavetje doma, pri tem pa ne pozabi na to, da je treba s hrano in oblačili poskrbeti tudi za vse tiste, ki so ji pri vrnitvi pomagali.

V ozadju predstave so sodelovali še Branko Prah, družina Urek, Jožica Budič in Matevž Pavlin. Mali obiskovalci so bili ponovno navdušeni in hvaležno spodbujali glavne junake k pravičnemu razpletu. Ob zaključku jih je Dedek Mraz pohvalil za pridnost in jih obdaril z lepimi knjižnimi nagradami, so zapisali v sporočilu za javnost.