Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Cerklje ob Krki

FOTO: Otroški občinarji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.04.2013 14:21

Učenke in učenci OŠ Cerklje ob Krki so se preizkusili v vlogah občinskih svetnic in svetnikov.

Občina Brežice nadaljuje z aktivnostmi, s katerimi želi mladim predstaviti delo občinskega sveta in jih seznaniti z nalogami občinske uprave,

zato za učenke in učence osnovnih šol organizira predstavitve in spoznavanje dela občine v sklopu tehničnih dni. V letu 2013 so občino poleg osnovnošolcev iz Osnovne šole Cerklje ob Krki že obiskali učenci Osnovne šole Globoko in Osnovne šole Velika Dolina.

Mladim obiskovalcem je dobrodošlico najprej zaželel župan občine Brežice Ivan Molan in jim predstavil glavne usmeritve občine, sledila je predstavitev direktorice občinske uprave Irene Rudman o nalogah občinske uprave in obisk vseh šest oddelkov – od Oddelka za splošne zadeve, kjer so si ogledali sprejemno pisarno, do Oddelka za družbene dejavnosti, Oddelka za proračun in finance, Oddelka za prostorsko načrtovanje in razvoj, Oddelka za gospodarske javne službe in gospodarske zadeve do Kabineta župana.


Osnovnošolci so pod vodstvom mentorice Andreje Ninković dan zaključili v sejni sobi občinskega sveta, ki zaseda v prostorih Mladinskega centra Brežice.

Učenke in učence so si razdelili vloge župana, direktorja občinske uprave ter svetnic in svetnikov in vneto razpravljali o različnih temah – o izletih učencev v tujino, ekskurzijah, prenovi šole, uvedbi uniform, dolgčasu v šoli ter tudi sprejeli sklepe. Sklenili so, da morajo biti izleti v tujino dovoljeni in dodali, da so bolj primerni za starejše osnovnošolce, ekskurzijah naj bodo brez delovnih listov, izrekli so se proti uvedbi uniform v šole, bili močno za, da tudi učenci sodelujejo pri obnovi šole s svojimi idejami ter da jim v šoli ni dolgčas.