Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Kranjska Gora

FOTO: Plesalci aktivni tudi med počitnicami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2012 17:30

Med jesenskimi počitnicami so v času od 26.10. do 31.10. 2012 step plesalci PK Lukec opravili petdnevne priprave. Po treh letih v Rogaški Slatini so si tokrat za priprave izbrali Garni Hotel Rute v Gozd Martuljku pri Kranjski Gori.

Na petdnevnih pripravah so posvetili največ časa koreografsko tehničnim pripravam male skupine kot tudi solistom, mladinskemu in članskemu paru ter članskemu triu, kjer so zaradi zdravstvenih težav in odsotnosti Matica Drakuliča, morali zamenjati in koreografijo naučiti Tejo Voljčanjk. Največje breme tega dela priprav je prevzel Sebastijan Vodlan, ki je praktično cele dneve preživel v plesni dvorani ter Luka Vodlan, katerega so tokrat tudi vključili v trenersko delo in je tako tudi on z vsakim opravil po eno individualno uro. Tudi njegov pristop in opažanja so doprinesli vsakemu nekaj novega. Seveda pa ni manjkalo strechinga in vaj za moč ter vzdržljivost, skozi katere nas je s svojim pristopom in resnim delom popeljal Luka.

Na tokratnih pripravah so uvedli več novosti, ki so prinesle večjo osredotočenje na priprave preko celega dne. Več pozornosti kot do sedaj so posvetili motivaciji, vizualizaciji in sproščanju z različnimi dihalnimi tehnikami in meditaciji. Dan so začeli z bujenjem ob 07.00 uri in do 08.00 uri pozajtrkovali in se pripravili za delo. Urnik je bil sestavljen tako, da so vse morebitne zunanje dejavnike, ki bi lahko vplivali na kvaliteto dela čim bolj odstranili. Dan so začeli s Pozdravom soncu in vključitvi telesa v delovanje. Nato so opravili streching in vaje za moč in vzdržljivost ter nadaljevali z osnovami Thai chia in Magičnimi kretnjami, ki so tehnike starodavnih mehiških šamanov in so sestavljene iz nizov telesnih gibov iz zavestnega in poglobljenega dihanja. Kretnje omogočajo umsko budnost in večajo fizično oz. telesno pripravljenost. Nato je sledilo eno uro step tehnike in individualno delo do kosila in tudi po kosilu. V času individualnih ur so ostali spoznavali, motivacijske tehnike, vizualizirali treninge in pripravo na nastop in nastop. Izvajali so vaje za koncentracijo, tibetanske vaje Vrelec mladosti, se sprehodili v naravi ter gledali motivacijske filme in svoje posnetke iz prejšnjih nastopov na svetovnem prvenstvu.

Pisno so vizualiziraliopisali svoje potovanje na svetovno prvenstvo, pripravo na nastop in sam nastop. Napisali so 15 pozitivnih afirmacij, ki jih bodo spremljali na njihovi športni poti in se pogovorili o svojih največjih strahovih in napakah na poti pri doseganju uspešnih nastopov in rezultatov. Seveda pa je največji vtis na nanje naredil posnetek nastopa judoistke Urške Žolnir za zlato kolajno na letošnjih olimpijskih igrah. Njena mentalna priprava na olimpijski nastop je bila res vrhunska, ki ji je prav gotovo prinesla odločilno prednost pred nasprotnico. V pozno popoldanskem delu je bila na vrsti še mala skupina in preplesavanje, na katerem so poskušali čim bolje odplesati vsak svojo točko in si zamisliti že svetovno prvenstvo, ki nas čaka v začetku decembra. In za sam zaključek dneva je bila še na vrsti vodena meditacija in analiza dneva. Po večerji so sproščeno igrali karte in podobne igre ter se pogovarjali. Na počitek so odšli ob 22.30. In tako vsak dan.



Ker so začrtano dosegli in so bili zelo zadovoljni z izvedbo priprav in se zavedali, da so veliko novega izvedeli in napredovali so se po kosilu zadnjega dne veselo odpravili v bazen in se prepustili zabavi in sproščanju utrujenih mišic.