požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Brežice

FOTO: Plesni spektakel v Brežicah

Piše: PK Lukec/R.K.

Čas objave:
15.02.2019 17:05

Od petka 8. do nedelje 10. februarja 2019, je Plesni Klub Lukec v Brežicah izvedel že 5. Master Dance Festival - LUKEC OPEN.

Na festivalu se je tokrat predstavilo preko 1300 plesalcev različnih plesnih zvrsti iz 62. različnih plesnih klubov in šol iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Črne Gore in Lativije. Festivala se je udeležilo tudi preko 150 plesalcev iz Plesnega kluba Lukec ter prvič tudi dve skupini iz Plesnega kluba Lukec Brežice.

Festival se je pričel v petek, ko se je na odru Mladinskega centra Brežice odvil URBAN BATTLE CHALLENGE, kjer se je med 65 plesalci pomerilo tudi nekaj domačinov in sicer so v predtekmovanju svoje plesno znanje pokazali Svit Sevšek, Zala Kac, Maruša Grmšek, Ema Zidlžovič, Zala Popijač, Korina Vintar in Aleksander Langus.

V soboto in nedeljo se je festivalsko dogajanje preselilo v Športno dvorano Brežice, kjer smo si ogledali nastope solistov, parov in triov, skupin in formacij. S svojimi nastopi so si priplesali naslednja priznanja:

ELITNO SREBRNO PRIZNANJE so prejeli:
- Force, urban skupine formacije (plesalci PK Lukec in Plesni Val Celje) + zmaga v svoji kategoriji

SREBRNO PRIZNANJE so prejeli:
- Žana Colarič, modern solo mladinci
- Ribiči, urban skupine otroci + zmaga v svoji kategoriji
- Sleepover, urban skupine mladinci + zmaga v svoji kategoriji

ELITNO BRONASTO PRIZNANJE so prejeli:
- Pika Kalara Murenc in Sanja Urbanč, step pari mladinci + zmaga v svoji kategoriji
- Uptown Funk, step skupine otroci + zmaga v svoji kategoriji


- So What, urban formacije seniorji + zmaga v svoji kategoriji

BRONASTO PRIZNANJE so prejeli:
- No More Silence, modern skupina člani
- Hip Hop Bombice, urban formacije otroci
- Girls And Boys Like, urban formacije otroci
- Uptown Sofia (PK Lukec Brežcie), urban formacije otroci
- Bikers, urban formacije otroci
- Madness, urban formacije mladinci
- Better Not, urban formacije mladinci
- Xplosion (PK Lukec Brežice), urban formacije mladinci

Plesni festival se je zaključil z MASTER DANCE GALA večerom na katerem se je predstavilo 20 najboljših skupin in formacij festivala. Med njimi so bile tudi tri skupine s plesalci Plesnega kluba Lukec in sicer so barve domačinov zastopali plesalci skupne Ribiči Gašper Mikulanc, Lija Kranjc, Ema Rožman, Nuša Kostrevc, Nik Ganc, Ula Rabič Zalokar in Lena Vintar, plesalci skupine Sleepover Korina Vintar, Svit Sevšek, Valentina Pirc, Maruša Grmšek, Ema Zildžovič, Evelin Luštek in Zala Popijač ter plesalci združene skupine Force Maja Koretič Urbanč, Maša Tekvačič in Eva Krošellj skupaj s plesalci Plesnega Vala Celje.

Zmago na MASTER DANCE GALA večeru so uspeli ubraniti plesalci skupine Force. Drugo mesto si je priplesala skupina Nerds iz Plesnega kluba Bolero, 3. mesto formacija The Phantom iz Transform Crew iz Hrvaške ter 4. mesto koreografija To The Side And Around iz MN plesne šole. Najboljšim solistom, parom ter zmagovalcem gala večera so v letošnjem letu podelili 4.100,00 EUR namenskih denarnih nagrad za nadaljnje usposabljanje in razvoj plesalcev.

Za odlično vzdušje je poskrbela voditeljica festivala Azra Selimanovič, plesne točke pa so ocenjevali: Ivana Rončevič, Ana Čudić in Igor Vajnberger iz Hrvaške, Nils-Hakan Carzon iz Švedske, Merlin Stojanovska iz Makedonije, Andras Kohalmi iz Madžarske, Mladen Brekalo iz Bosne in Hercegovine, Gordana Oreščanin iz Srbije ter Željko Božič, Aljoša Moderndorefer, Miha Furlan, Samo Polutak Kos in Dušan Vodlan iz Slovenije.