Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Pišece

FOTO: Po koreninah slovenskega jezika na Unesco taboru

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.10.2017 07:24

Na razstavi From Senta with Love v atriju UE Brežice so svoja dela razstavili profesorji gimnazije in nadarjeni učenci Bolyai iz Sente.

V sklopu Unesco tabora so v Pišecah v atriju UE Brežice v torek odprli likovno razstavo z naslovom From Senta with Love, na kateri so svoja dela razstavili profesorji gimnazije za nadarjene učence Bolyai iz Sente.

Sreda pa je bila na taboru v znamenju slovenskega jezika. Zjutraj se je kar nekaj avtobusov z učenci, ravnateljico Nuško Ogorevc in učitelji OŠ Maksa Pleteršnika, njihovimi gosti - učenci in mentorji - odpravilo na poučni izlet. V Krškem so se sprehodili po parku, posvečenem protestantom, nato pa zavili še v muzej in si ogledali Mencingerjevo hišo. V Brežicah je sledil ogled Viteške dvorane in ostalih razstav v sklopu Posavskega muzeja Brežice, izlet pa so zaključili na Pleteršnikovi domačiji v Pišecah. Vsi so se strinjali, da je bil poučen in zanimiv izlet, pa se vreme jim je bilo naklonjeno.

Po kratkem premoru so se vsi zbrali pri mlinu v Pišecah, kjer se jim je pridružil tudi brežiški župan Ivan Molan. Iz rok učiteljice Anice Butkovič je prejel vrečko moke iz mlina, ki še edini obratuje v Pišecah. Nato so se vsi preselili pod pišeški kozolec, kjer je sledilo druženje ob vrhunski hrani in pijači, je zapisal novinarski tris OŠ Maksa Pleteršnika – Žan, David in Alenka, Mirjana Lipej pa je vse to zabeležila s fotoaparatom.