mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto/Brežice/Semič

FOTO: Počitnice so tu, kaj pa zdaj?

Piše: ZPTM Brežice, MC Brežice, S.S./J.P./AK Brežice, J.R.

Čas objave:
10.07.2018 10:10

Potem, ko si počitnikarji odpočijejo od šolskih obveznosti, se jih kmalu začne lotevati dolgočasje. Nekatere organizacije so zanje pripravile pestre vsebine, tako da v poletnih dneh ne bodo prepuščeni sami sebi.

Henganje in kreativa v parku MC Brežice
Dragi počitnikarji, če želite svoje poletje pobarvati s kreativnim ustvarjanjem in zabavnimi aktivnostmi, pojdite v Brežice. V tamkajšnjem Mladinskem centru vsak torek od 10. do 12.ure ure v parku kreativno izdelujejo različne unikatne izdelke, pridružile pa se jim bodo že uveljavljene umetnice, ki bodo z udeleženci delile skrivnosti in znanja njihovih ročnih spretnosti.  Ob četrtkih od 19. do 21. ure pa bodo večerne ure zapolnili z zabavnimi, športnimi, glasbenimi in adrenalinskimi aktivnostmi ter »hengali« v dobri družbi. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

NTK Krka Novo mesto
Tretji trening v sklopu počitniškega igranja v Drgančevju bo potekal to sredo, torej jutri, 11. julija, od 17.30 do 19. ure. Podobno bo ob vseh sredah ob istem času vse do septembra. Naslov Ali vidite tri bele žogice?je nekoliko provokativen in ne meri na žogice, čeravno je res, da so v trenutku, ko je na sprožilec fotoaparata pritisnila Klavdija Vertuš, v Drgančevju v zraku obstale kar tri žogice, kar je s fotoaparatom ob tako hitri igri kot je namizni tenis težko zabeležiti. Vertušovi je to uspelo. 

pink ponk.jpg

No, bistvo lepega posnetka je v fantku na mizici. Rožle Lusavec je prejšnjo sredo doživel prvi uradni trening v pravem pingpong klubu, na pravi mizici in užival je v igranju z belimi žogicami še z 21 drugimi otroki, ki so se udeležili akcije NTK Krka Novo mesto. Njegov nasmeh pove o njegovem počutju ob akciji NTK Krka več kot tisoč besed. Rožle Lusavec je trenutno najmlajši član novomeškega kluba in verjamemo, da se mu bo pridružil še kakšen njegov vrstnik. Več takšnih iskrenih otroških nasmehov bo posebej poplačalo trud vodstva NTK Krka, ki skrbi tudi za najmlajše, ne samo za osvajanje naslovov državnih prvakov.
Pripeljite svoje malčke v dvorano v Drgančevju. In pametne telefone bodo zamenjali z loparčki: za zdrav način življenja. Zanesljivo bodo doživeli prijetnih 90 minut vadbe. 

ustvarjalne delavnice 2.jpeg

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto petnajsto leto zapored organizira ustvarjalni počitniški program za otroke "Otroški svet", ki tudi letos poteka vsak delovnik v mesecu juliju, v času med 10. in 12. uro, v parku pred Kulturnim centrom Janeza Trdine v Novem mestu. 

ustvarjalne delavnice 4.jpeg

Program je namenjen vsem otrokom, ki želijo svoj prosti čas med počitnicami preživeti aktivno in ustvarjalno v družbi svojih vrstnikov. Pod vodstvom mentorjev in prostovoljcev društva bodo otroci spoznavali svet likovnega ustvarjanja, se seznanjali z različnimi tehnikami in materiali, se zabavali, igrali, peli in plesali.

IMG_4300.JPG

Hura, prosti čas v Brežicah

V času poletnih počitnic, od 26. junija, do 7. julija, je Atletski klub Brežice izvedel športno aktivne počitnice za otroke, ki jih preko projekta Hura, prosti čas, sofinancira Zavod za šport Planica, v sodelovanju z Občino Brežice. Brezplačne aktivnosti so se v navedenem obdobju odvijale v atletski dvorani in atletskem stadionu v Brežicah, v dopoldanskem času, vse dni od 7. do 12.ure.

IMG_4380.JPG

Tokrat v ospredju ni bila le atletika, temvec več športnih iger; košarka, nogomet, odbojka, badminton, baseball, rolanje, kotalkanje in na koncu tudi športni pohod. Otroci tako preko športa aktivno preživljajo počitnice, se zraven družijo in zabavajo. Naslednje aktivne počitnice bodo zopet konec avgusta. 

IMG_4307.JPG

Športno poletje v Semiču
Športno poletje je projekt, s katerim želijoo v času poletnih počitnic mladini omogočiti kvalitetno preživljanje prostega časa v obliki koordiniranih športnih aktivnosti. Prvič je bil izveden leta 2005 v Črnomlju. Ker je bil projekt izjemno dobro sprejet, so se v Mladinskem centru Bit odločili, da program leta 2006 razširijo tudi v Semič. V Semiču je bila takrat mladina prepuščena sama sebi, tvegane oblike vedenja pri mladih pa so bile v tistem času v Semiču precejšnje.

20180704_214023.jpg

Že od samega začetka je ŠD Partizan Semič tesno sodelovalo z Mladinskim centrom Bit pri pripravi in organizaciji projekta. Po treh letih sodelovanja smo se odločili, da bodo poleti 2009 projekt izvajali samostojno.

20180704_213825.jpg

Cilj je razvoj športa za vse, še posebej za mlade. Med njimi jih vse več išče rešitev v drogah, orgniizatorji pa so prepričani, da je bolje izbrati šport. V njem lahko sproščajo svojo energijo, spoznavajo sebe in druge na pozitiven način. Z boljšo telesno in psihično kondicijo je vsakdo lažje kos vsakodnevnim stresnim situacijam. Projekt ponuja športne dejavnosti, ki jih mladi s pridom lahko izvajajo na ulici, igrišču, dvorišču v svojem prostem času. Vsebine programa pa so zajete iz posameznih športnih panog in šolskih vadbenih programov s ciljem ohranjati in izboljševati psihofizične sposobnosti, družiti se in v vadbi uživati. 

20180704_213853.jpg

S projektom Športno poletje so igrišča oživeli tako, da so jih infrastrukturno opremili za športe, ki so primerne za tovrstno lokacijo. Izvajal se je v naslednjih osnovnih športnih panogah: košarka, nogomet, odbojka, floorball hokej, rolanje, ples, namizni tenis, badminton, balinanje, pikado. Popestrili pa smo ga še z raznimi družabnimi igrami, likovnimi ter glasbenimi delavnicami. 

Ob vikendih so organizirali turnirje v različnih športnih igrah. Projekt se je začel prvi ponedeljek julija in zaključi zadnji vikend v avgustu, z zaključno prireditvijo.

Počitniško gibanje za osnovnošolske otroke v Brežicah 

Sodobni način življenja s seboj prinaša vse preveč neaktivnosti, sedenja za mizo, sedenja pred televizijo in računalnikom. Do teh problemov prihaja tudi med otroci, ki pa za normalno rast in razvoj potrebujejo čim več gibanja. V času poletnih počitnic, ko zvezki in šolske torbe potrebujejo počitek, se lahko od 23. julija dalje brežiški in okoliški otroci udeležijo vadbe, ki jo organizira Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Brežice. Otroci se bodo poleg aktivnega druženja učili pomena telesne dejavnosti, zgradbe vadbene enote, možnosti vključevanja aktivnosti v vsakodnevno življenje in glavne značilnosti zdravega življenjskega sloga.

Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Brežice organizira: 1)POLETNO VADBO ZA OTROKE od 6. do 9. leta starosti (ponedeljek in sreda, od 9.00 do 10.00)
Program vadbe je prilagojen starostni skupini od 6. do 9. leta starosti. Vadba vsebuje pestro izbiro športnih vsebin (igre z žogo, elementarne igre, vadbe po postajah, krožne vadbe,…), ki pripomorejo k aktivnemu preživljanju prostega časa v času poletnih počitnic. Otrokom želimo približati telesno aktivnost skozi igro in druženje.
2) POLETNO VADBO ZA OTROKE od 10. do 13. leta starosti (ponedeljek in sreda, 10.00 do 11.00)
Program vadbe je prilagojen starostni skupini od 10. do 13. leta starosti. Vadba vsebuje pestro izbiro kompleksnejših športnih vsebin in športnih iger (igre z žogo, kompleksne elementarne igre, vadbe po postajah, krožne vadbe,…), ki pripomorejo k aktivnemu preživljanju prostega časa v času poletnih počitnic. Otrokom želimo približati telesno aktivnost skozi igro in druženje, hkrati pa nadgraditi njihovo že osvojeno znanje športnih vsebin.

Vadba bo potekala dvakrat tedensko, do konca avgusta, v telovadnici mladinskega centra Brežice. Vodila jo bo Meta Rovan, diplomirana kineziologinja Centra za krepitev zdravja Brežice. Vadba je brezplačna.