7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Novice Novo mesto

FOTO: Potapljaška čistilna akcija SUB – ECO 2019

Piše: S.D.

Čas objave:
18.06.2019 13:27

Potapljaško društvo M3 iz Novega mesta je minulo soboto pripravilo 17. ekološko akcijo čiščenja dna reke Krke »SUB-ECO KRKA 2019«.

V letošnji čistilni akciji se je v reko Krko, ki je imela 19 stopinj Celzija potopilo 22 potapljačev iz PD M3 in drugih klubov.
Od ostalih »kopenskih» ekip so sodelovali gasilci PGD Novo mesto, GRC, člani Ribiške družine Novo mesto ter nekaj zavednih posameznikov in krajanov, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja z dolenjsko lepotico Krko. "Tako se nas je zbralo čez petdeset. Z našo reko se vsi tako radi pohvalijo, a naredijo bolj malo, da bi se njeno stanje izboljšalo, tako gre pohvala vsem udeležencem akcije," so sporočili iz potapljaškega društva M3 ter dodali, da je Krka največkrat izkoriščena kot »skrivališče« in odlagališče raznoraznih odpadkov, kar pa nikakor ni civiliziran način obnašanja. 

Kljub nekoliko slabši vidljivosti so iz vode odstranili zajetno količino steklenic, plastenk, kovinskih odpadkov, avtomobilskih delov, gum in drugih predmetov, ki nikakor ne sodijo v reko. "Vseeno smo veseli dejstva, da je novodobnih odpadkov vsako leto manj. Kot »trofejo« smo izvlekli pralni stroj , ki pa ni deloval ker ni bilo več komandnih gumbov," so še sporočili ter dodali, da "gre zahvala tudi vsem donatorjem in podpornikom, ki že vsa leta nesebično pomagajo s prispevki, brez katerih akcije ne bi mogli uspešno izpeljati. S tem so dokazali, da le niso vsi brezbrižni do okolja v katerem živijo in delajo."