Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Brežice

FOTO: Pravljica v knjižnico pripeljala volka in snežake

Piše: R.K./A.D.

Čas objave:
09.01.2019 17:59

V torkovem popoldnevu so knjižničarke brežiške splošne knjižnice za najmlajše uporabnike pripravile ustvarjalno druženje ob pravljici.

Otroci so skupaj s svojimi spremljevalci prisluhnili pravljici Dobri zlobni volk. Gozdne živali v zgodbi najprej menijo, da volk nikakor ni dober ali prijazen, je velik in grozen in zloben. Ob branju spoznamo, da volk do sostanovalcev v gozdu naredi veliko izjem.
Zgodba o sočutju in poštenosti je nasmejala in očarala poslušalce vseh starosti. Prijetno druženje med knjigami so nadaljevali z ustvarjanjem snežakov brez snega. Že res, da je včeraj zunaj snežilo, a za snežake niso potrebovali rokavic in snežnih kep. V roke so vzeli škarje, lepilo, papir in blago. Barvice so popestrile
klobuke in spretne roke majhnih in večjih obiskovalcev so ustvarile pisane izdelke, ki bodo ostali kljub višjim temperaturam. Knjižničarji najmlajše ponovno vabijo k skupnemu ustvarjalnemu druženju ob pravljici prvi torek v februarju. Osnovnošolci od 3. do 6. razreda pa se jim lahko pridružite 22. januarja na Torkovem druženju 3 .