danijela Odkrito.si

Danijela Martinović spregovorila o hudi bolezni

game oer Svet24.si

Najpopularnejši slovenski "Boy Band" se vrača ...

20181019_170816 Petisvet.si

Živalske karte napovedujejo za naslednji teden

Melanie Marden Svet24.si

VIDEO: Spregovorila »gola Melania«: grozijo ji s...

Sašo Avsenik Svet24.si

Sašo Avsenik postal očka

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Justin Bieber končno potrdil poroko

rok damis-loser Njena.si

The Biggest Loser: Takšen je Rok 4 mesece po ...

Novice Kočevje

FOTO: Pravljični gozd zažarel v prazničnih lučeh

Piše: T.P.

Čas objave:
07.12.2017 10:51

Pravljični gozd na mestni ploščadi v Kočevju je zažarel v prazničnih lučeh. Obiskovalci so skupaj odštevali do prižiga lučk in pričakali prvega dobrega moža, Miklavža, ki je prispel naravnost v osrednje prizorišče letošnjega decembrskega dogajanja in s sladkim presenečenjem razveselil otroke.

Tudi letos je Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje v sodelovanju s številnimi sodelujočimi poskrbel za pester glasbeni program ob prižigu lučk. Nastopili so Pihalni orkester Kočevje, zbori vseh treh osnovnih šol, zbor Vrtca Kočevje in mažorete. Dišalo je po slastnih palačinkah, zimskem čaju, cimetu; lesene hiške so ponujale pester izbor darilnega programa, najmlajši pa so se zabavali v pravljičnem gradu, v katerem so jim družbo delali slamnati jelenčki.

Zares pravljični večer je na ploščad privabil več kot 500 obiskovalcev, ki jih je pozdravil tudi podžupan Občine Kočevje Roman Hrovat in vsem zaželel lep in vesel konec leta ter jih hkrati povabil na silvestrovanje za otroke, ki ga bo seveda obiskal tudi dedek mraz, in na silvestrovanje za odrasle. V leto 2018 bodo vstopili v Pravljičnem gozdu na mestni ploščadi, kaj vse so še pripravili v veselem decembru, pa lahko spremljate na spletni strani www.kocevsko.com