pogreb, šala Svet24.si

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in ...

aleksander, saša, brez oči Svet24.si

FOTO: Saša se je rodil brez oči in je na svetu ...

par Svet24.si

Čarobna palčka za lepo zvezo: pogled v zvezde

nataša švikart Svet24.si

Predsednica društva Maus zbran dobrodelni denar ...

buče, semena, bučna-semena Odkrito.si

Jejte buče, a ne pozabite na bučna semena

natalija Njena.si

Na Kmetijo prihaja presenečenje letošnje sezone!

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

Novice Novo mesto

FOTO: Prgišče spinov

Piše: J.P.

Čas objave:
12.07.2019 11:29

Namiznoteniški klub Krka Novo mesto je bogatejši za novo knjigo. Prgišče spinov je nova knjiga Janeza Pezlja, ki razkriva več kot 150 priimkov, povezanih z novomeškim namiznim tenisom.

prgisce-spinov.jpg
Janez Pezelj - Prgišče spinov
Foto: J.P.

Pred dobrim letom je izšel obsežen almanah Da bi se bolje poznali, s katerim so se v klubu poklonili 70-letnici kluba, sredi letošnjega junija pa je izšla knjiga Prgišče spinov. Avtor obeh je Janez Pezelj, to pa je njegova peta knjiga.

06 Karatejci-unicujejo-.jpg
"Karatejci uničujejo"
Foto: J.P.

Izid obeh sta s finančno podporo omogočili Krka d. d., in MO Novo mesto. Tako kot prva knjiga je tudi druga lep doprinos k domoznanski, ne samo k športni literaturi. V njej je objavljenih 34 anekdot, enajst jih je z imenitnimi karikaturami opremil tudi v Sloveniji novomeški uveljavljeni karikaturist Branko Babić.

Iz spremne besede Jerneja Jedlovčnika: »Knjiga na posrečen način razlaga čas, ki je minil. Za nas in za prihodnje rodove. To je avtorju Janezu Pezlju uspelo s pomočjo res preprostih zgodb, s katerimi se srečujemo celo življenje, a jim praviloma ne dajemo posebne teže. Mnoge živijo le za hip, so nekakšne besedne enodnevnice. Zato jih kmalu za vekomaj prekrije prah časa.«

11 Oci-nic-se-ne-odbija d.jpg
"Oči nič se ne odbija"
Foto: J.P.

Marjan Fortin, športni komentator RTV Slovenija, pa je knjigi na pot zapisal: »Ne obstajajo 'male in velike' knjige! So samo (ne)zanimive knjige! In zame je Prgišče spinov nadvse dragocen dodatek k dolenjski in slovenski športni zgodovini. V veliko pomoč, da se kolo spomina ne bo ustavilo.«