Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

nudizem Svet24.si

Katarina in Dušan v hrvaškem kampu, kjer gostje ...

barve Petisvet.si

Barvna energijska podpora od 20. do 26. julija

Modroobročkasta hobotnica Svet24.si

VIDEO: Turista nevede rokovala s smrtonosnim ...

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

natalija kolšek Njena.si

Ta lepotec je sin Natalije Kolšek!

alfi nipic1 Njena.si

Vidno shujšani Alfi Nipič

Novice Brestanica

FOTO: Pri Ribniku okusen posvet

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.11.2012 10:02

V Gostišču Dular na Ribniku so pripravili kulinarični posvet posavskih gostincev in njihovih kuharjev. Na srečanju je strokovno znanje in kuharske izkušnje z udeleženci delil tudi kuharski mojster in kulinarični umetnik Tomaž Kavčič.

Sproščeno srečanje je bilo namenjeno pogovoru o sodelovanju in povezovanju med ponudniki ter skupni promociji na nivoju regije. Pobuda srečanja s strani Centra za podjetništvo in turizem Krško je bila med ponudniki pozitivno sprejeta, saj se je na posvetu zbralo preko 30 udeležencev.

Po besedah predstavnice CPT Krško, Ksenje Kragl, je v kriznih časih povezovanje in skupno nastopanje na trgu še toliko bolj potrebno. Posavje se ponaša z raznoliko in pestro kulinarično-vinsko ponudbo, ki skupaj z naravnimi in kulturnimi znamenitosti ter tradicionalnimi dogodki predstavlja velik potencial za razvoj turizma v regiji. Gastronomija pa predstavlja tudi enega temeljnih načinov spoznavanja kulture kraja in njegove identitete. Ponudniki so menili, da je pobuda o združevanju dobrodošla, saj je potrebno graditi na medsebojnem sodelovanju in izmenjavi znanj ter izkušenj.

Na srečanju je strokovno znanje in kuharske izkušnje z udeleženci delil tudi kuharski mojster in kulinarični umetnik Tomaž Kavčič. Tomaž je s svojim delom narisal Slovenijo na evropski kulinarični zemljevid ter se uveljavil kot edinstven ambasador slovenske gastronomije. Včeraj je udeležencem pripravil nekaj jedi iz posavskih surovin, z namenom prikaza uporabe lokalno pridelane hrane pri sestavljanju jedilnikov. Tomaž je motivacijsko dopoldne namenil tudi pogovoru o pomembnosti hišnih jedi, s katerimi naj bi se ponašali posamezni ponudniki in vračanju k preprostosti in izvirnosti jedi. Prav tako je poudarjal pomen sodelovanja, brez katerega tudi sam ne vidi zgodbe o uspehu.


Vse pripravljene jedi so udeleženci lahko tudi poskusili ter se o načinu priprave in enostavnih trikih pogovorili s Tomažem, ki je z veseljem delil svoje znanje.