mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Boštanj

FOTO: Prikazovalnik hitrosti bdi nad (pre)hitrimi vozniki v Boštanju

Piše: občina Sevnica, T.Ž.

Čas objave:
19.09.2018 09:12

V času Evropskega tedna mobilnosti 2018, ki poteka od 16. do 22. septembra, se tudi v sevniški občini zvršča več aktivnosti in dogodkov. Današnji dogodek je v ospredje postavil Boštanj, kjer je bil pri tamkajšnji osnovni šoli namenu predan prikazovalnik hitrosti.

Prikazovalnik je nameščen v neposredni bližini šole, ob zelo prometni lokalni cesti pri prehodu za pešce. Njegov cilj je zmanjšanje deleža prehitrih voznikov, kar pomembno pripomore k umiranju prometa in večji cestno-prometni varnosti. Navzoče sta pozdravila ravnateljica Vesna Vidic Jeraj in župan Srečko Ocvirk, pomen varnosti otrok v cestnem prometu pa je zajel glasbeno in dramsko obarvani kulturni program pod naslovom »Vozniki, pazite na nas!«.

prikazovalnik_hitrosti_bostanj02.jpg
»Vozniki, pazite na nas!«
Občina Sevnica, T.Ž.

Letošnja posebnost tedna mobilnosti je povabilo Občine Sevnica k sodelovanju v pohodniškem izzivu »Sevnica, gibaj se!«. Zadovoljen občan je zdrav občan, in z željo krepitve motivacije h gibanju kot ene ključnih prvin zdravega življenjskega sloga je Občina Sevnica pripravila posebno spletno aplikacijo, ki beleži pohode, število prehojenih kilometrov in sočasno tudi prihranek izpusta CO2. Posamezniki, skupine, ekipe, društva in organizacije – vabljeni, da sodelujete v posebnem pohodniškem izzivu in v spletnem portalu beležite svoje aktivnosti, lahko tudi izlet s kolesom ali opravke, ki jih dnevno izvajate brez prevoznih sredstev. Vsa navodila so zabeležena na spletni strani http://gibaj.sevnica.si, spletna stran je prilagojena tudi za uporabo na mobilnih napravah.

prikazovalnik_hitrosti_bostanj03.jpg
Letošnja posebnost tedna mobilnosti je povabilo k sodelovanju v pohodniškem izzivu »Sevnica, gibaj se!«
Občina Sevnica, T.Ž.

V programu sodeluje tudi Zavod Sopotniki, ki skupaj z Občino Sevnica in KŠTM Sevnica starejšim občanom nudi brezplačne prevoze za starejše. S storitvijo želijo preprečiti ali prekiniti izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev predvsem iz manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Sopotniki tako starejše zapeljejo k zdravniku, v trgovino, na obiske, kulturne prireditve in še kam. Letošnji teden mobilnosti je zanje še posebej pomemben, saj se osredotoča na ozaveščanje problematike trajnostne mobilnosti med starejšimi. Prostovoljcem se je danes pridružila direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek, župan Srečko Ocvirk pa bo to storil jutri.

prikazovalnik_hitrosti_bostanj07.jpg
Prikazovalnik je nameščen v neposredni bližini šole, ob zelo prometni lokalni cesti pri prehodu za pešce
Foto: T.Ž.

Na parkiriščih v okolici vrtcev in šol po občini in po mestu že peto leto poteka akcija Smeško in Kisko. S »Smeškom« so nagrajeni voznik, ki so parkirali pravilno in zgledno ter omogočili nemoten prehod pešcev, »Kiskom« pa prijazno opozarja na oviranje poti pešcev oziroma na nepravilno parkiranje. Zaključni prireditvi s predstavitvijo ugotovitev akcije bosta potekali v tem tednu v Boštanju in v Krmelju, naslednji teden pa še v Sevnici.

Osrednja prireditev Evropskega tedna mobilnosti s kulturnim programom in vsebinami s področja trajnostne mobilnosti in varnosti bo potekala v petek, 21. septembra, na Osnovni šoli Tržišče.
V okviru in z načeli tega tedna bo v soboto, 22. septembra, izveden skupni regijski projekt posavskih občin Radeče, Sevnica, Krško in Brežice, in sicer kolesarsko popotovanje S kolesom od Radeč do Brežic s pričetkom ob 8. uri pri TRC Savus v Radečah. Kolesarska karavana se bo Sevnici ustavila pri športnem domu predvidoma ob 10. uri, ko bo namenu predana kolesarnica.

prikazovalnik_hitrosti_bostanj05.jpg
Nekaj besed je spregovoril tudi župan Srečko Ocvirk
Občina Sevnica, T.Ž.