Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Semič

FOTO: Prizidek vrtca Sonček

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2012 14:57

Danes so slavnostno predali svojemu namenu prizidek vrtca Sonček v Semiču. Prizidek je slavnostno predal namenu predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Turk.

V okviru Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič deluje enota vrtec Sonček. V vrtcu je bilo pred izgradnjo prizidka devet oddelkov, pet oddelkov prvega starostnega obdobja in štirje oddelki drugega starostnega obdobja. Vzgojno-izobraževalno delo je tako potekalo v devetih igralnicah in v telovadnici vrtca. Vrtec ima tudi nadkriti terasi, ki omogočata izvajanje gibalnih dejavnosti in ostalih aktivnosti na prostem tudi v deževnem vremenu in travnato igrišče za vrtcem, ki omogoča bivanje na prostem in razvoj senzomotoričnih sposobnosti otrok.

V vseh oddelkih je bilo večje število otrok od normativa (fleksibilni normativ). En oddelek prvega starostnega obdobja je bil v premajhnem prostoru v vrtcu, en oddelek pa je bil v prostorih osnovne šole.

Z  dobrih 386 tisoč evrov vredno investicijo, ki je bila sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, je tako pridobljenih 323 m2 površine.

Semiška županja Polona Kambič o pridobitvi


Predsednik Danilo Turk ob otvoritvi