Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Brežice

FOTO: Projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« tudi na srednjo šolo

Piše: D.Š.

Čas objave:
15.01.2018 14:28

V začetku novega leta so izvajalci preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki ga izvajajo v okviru Mladinskega centra Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice, obiskali Ekonomsko in trgovsko šolo Brežice, ki se je tega programa udeležila prvič.

Minuli četrtek so preventivne aktivnosti izvedli za dijake 2. letnikov, ki obiskujejo program ekonomski tehnik, trgovec in predšolska vzgoja (vse skupaj 61 učencev).

Glavni cilj preventivnega projekta, ki ga izvajajo vse od leta 2004, informiranje in ozaveščanje mladostnikov oškodljivosti rabealkohola in drugih dovoljenih in nedovoljenih drog ter o nekemičnih vrstah zasvojenosti, promoviranje varne zabave in spodbujanje mladih, da svoj prosti čas preživijo kvalitetno.

Program so na željo šole izvedli v 6-ih šolskih urah. V prvem delu (1.-3. šolska ura) so dijaki poslušali strokovna predavanja s strani socialne delavke, policista in zdravstvene delavke. V drugem delu (4.-6. šolska ura) so sledile preventivne delavnice v 5-ih skupinah, ki so jih izvedli prostovoljci Mladinskega centra Brežice in Mladinskega centra Krško.

Odziv učencev glede na izvedene aktivnosti je bil zelo pozitiven. V anonimni anketi, ki so jo dijaki izpolnili ob koncu srečanja, so napisali, kar jim je bilo najbolj všeč: tema pogovora; sproščeno vzdušje; iskren pogovor; delavnice; poučna predavanja; zanimive in poučne igre; to, da so lahko naglas povedali svoje mnenje in da jih pri tem nihče ne obsoja; kako spoštovati sebe; pomen samopodobe. Veseli nas, da je komunikacija z dijaki tako dobro stekla in da smo si zaupali marsikatero misel in osebno izkušnjo.