požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Brežice

FOTO: Prostovoljci očistili najbolj onesnažene ekološke otoke

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
17.09.2018 10:07

Akcija »Očistimo Slovenijo« je del svetovne prostovoljne akcije »World Cleanup Day 2018« oziroma »Očistimo svet 2018«. Letos je v njej sodelovalo 150 držav.

»Čedalje več površin v občini Brežice je že očiščenih. Prizadevamo si za redno ozaveščanje naših uporabnikov o pomembnosti čistega okolja. Tudi naši ekološki otoki so urejeni, najbolj kritične, približno 30, pa smo s številnimi prostovoljci uredili v posebni akciji »varuhi ekoloških otokov«. Nekateri namreč tja še vedno prinašajo mešane odpadke in jih puščajo okoli otokov,« je povedala mag. Jadranka Novoselc, direktorica Javnega podjetja Komunala Brežice. Inovativno podjetje, ki si že vse od ustanovitve pred dobrimi šestimi leti prizadeva za zeleno naravo, je s čiščenjem otokov sodelovalo v vseslovenski akciji »Očistimo Slovenijo«. Varuhi so poskrbeli za ozaveščanje uporabnikov o pravilnem ločevanju odpadkov, pohvalili vse, ki ločujejo in delili zgibanke o pravilnem ravnanju z odpadki. »Zaposleni v Komunali Brežice smo bili skupaj s prostovoljci zelo aktivni, očistili smo veliko odpadkov, otoke pa dobro uredili,« je povzela mag. Jadranka Novoselc.

3.jpg
Ekološki otoki so sedaj dobro urejeni
B.Z.

Komunala Brežice, ki je nosilka ozaveščanja o omejenosti naravnih virov v občini Brežice, je na brežiški tržnici na dan akcije v sodelovanju z Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice organizirala tudi brezplačne delavnice za otroke. Pri hiški »Prinesi-odnesi« so najmlajši uživali v ustvarjalnici in poslikavi obraza.

1.jpg
Pri hiški »Prinesi-odnesi« so najmlajši uživali v poslikavi obraza.
B.Z.

Javno podjetje Komunala Brežice je letos prejelo posebno priznanje za starejšim prijazno podjetje. Za svoje družbeno odgovorne aktivnosti je prejelo nagrado Horus 2017 – slovenska nagrada za družbeno odgovornost, za celostno upravljanje s človeškimi viri pa HRM projekt 2017. Upravlja s sedmimi javnimi vodovodnimi sistemi, s tremi kanalizacijskimi sistemi (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekološkimi otoki za ločeno zbiranje odpadkov, s pokopališčem in tržnico v Brežicah, z občinskimi in zasebnimi večstanovanjskimi objekti ter poslovnimi prostori. Glavno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.