Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

FOTO: Razvili bodo kolesarsko omrežje

Piše: R.K.

Čas objave:
14.06.2018 09:01

V zadnjem času je trend kolesarjenja v Sloveniji v zelo strmem porastu. Kolesarjenje, bodisi rekreativno, bodisi kot oblika transporta, pozitivno vpliva tako na zdravje, kot tudi na okolje v katerem živimo.

Kolesarska pot_KOLPA_KO─îEVSKI ROG_GORJANCI.jpg

Dobro razvita kolesarka infrastruktura pozitivno vpliva na gospodarstvo in razvoj, še zlasti na območju, kjer je potencialov za še hitrejši in boljši razvoj turizma veliko.

DSC_0377.JPG

Na Vinici so včeraj župani občin Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Metlika, Semič in Mestne občine Novo mesto z Ministrstvom za infrastrukturo in koordinatorjem projekta Razvojnim centrom Novo mesto d.o.o.,  podpisali dogovor o sodelovanju pri izgradnji skupnega kolesarskega omrežja »KOLESARSKA POT DO KOLPE SKOZI KOČEVSKI ROG in GORJANCE«.

DSC_0373.JPG

Projekt je velikega pomena za sklenitev državnega omrežja kolesarskih povezav, saj se navezuje na kolesarske povezave Sava – Krka bike v Dolenjskih Toplicah, 4P – prijetna pot prijateljstva in povezovanja v Žužemberku ter na kolesarsko povezavo iz Kočevja proti Ribnici in nato Ljubljani.

DSC_0367.JPG

Projekt predvideva skoraj 200 km kolesarskih poti. Z vključitvijo tega projekta bo omrežje oblikovano, zasnovano in opremljeno tako, da se bodo kolesarski navdušenci lahko v prihodnje vozili po celotni regiji JV Slovenija.

DSC_0391.JPG