mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Metlika

FOTO: Regijske delavnice »Ostanimo mobilni«

Piše: Občina Metlika

Čas objave:
22.09.2018 10:42

Občina Metlika je z Razvojnim centrom Novo mesto v okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti organizirala regijske delavnice na temo »Ostanimo mobilni«. Dogodek se je odvil v četrtek v Kulturnem domu Metlika.

S tem se je Metlika pridružila letošnji nacionalni akciji ozaveščanja o pomenu trajnostne mobilnosti med starejšimi, ki jo je pripravila Medresorska delovna skupina za trajnostno mobilnost.

V uvodnem delu so bili navzoči najprej seznanjeni, kaj je trajnostna mobilnost, nato so jim bile v nadaljevanju predstavljene koristi hoje in kolesarjenja za njihovo zdravje in dobro počutje pa tudi socialne, ekonomske in okoljske prednosti hoje, kolesarjenja in uporabe javnega prevoza, kjer je ta mogoč. Seznanili so se tudi z nasveti za varno hojo in kolesarjenje in bili informirani tudi o nekoliko drugačni rešitvi organizacije prevoza do zdravstvenih ustanov, tako imenovano storitev PROSTOFER, ki se že kar nekaj časa izvaja tudi za občane naše občine.

20180920_123337 (1).jpg
Delavnice, ki so sledile uvodnemu delu, so bile priložnost, da so starejši izrazili svoje mnenje
Občina Metlika

Delavnice, ki so sledile uvodnemu delu, so bile priložnost, da so starejši izrazili svoje mnenje, delili znanje in izkušnje ter izpostavili svoje potrebe ali aktualno problematiko s področja trajnostne mobilnosti.

Sledil je še ogled postavljenih demo naprav; spretnostni poligon, zaletavček in alko-očala; na igrišču Pungart, kar je glede na uspešno prijavo na razpisu Javne agencije RS za varnost prometa organiziral Svet za preventivo in vzgojo Metlika.

20180920_122949.jpg
Sledil je še ogled postavljenih demo naprav; spretnostni poligon, zaletavček in alko-očala
Občina Metlika