Saša Einsiedler Odkrito.si

Rastejo otroci, pa tudi posel Saše Einsiedler

Lady Gaga Svet24.si

Je Lady Gaga zaradi njega pustila svojega ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

Novice Brežice

FOTO: S pozitivo v nov dan

Piše: Knjižnica Brežice

Čas objave:
12.03.2018 14:51

V dvorani brežiške knjižnice so ob dnevu žena gostili zgovorni in nasmejani dami – Mirelo Smajić Zuber in Iris Tarbuk.

Iris se je rodila in odraščala v Izraelu, pred dobrimi dvajsetimi leti pa jo je pot oziroma srce pripeljalo v Zagreb, kjer živi še danes. Predana je osebnemu in duhovnemu razvoju. V knjigi Sorodne duše nam pomaga znova ozavestiti, kar nam z odraščanjem odvzamejo in to je, da sorodne duše obstajajo. Zagovarja, da prava ljubezen vedno najde pot, da se uresniči. Zanjo je to steklenica z ljubezenskim sporočilom, ki, četudi mora prepluti številne oceane, vedno prispe na pravi naslov.

Mirela Smajić Zuber, predstavnica Založbe Primus, je izpostavila, naj nikoli ne odnehamo. Slabo vrzimo stran in tega ne prenašajmo v nov dan. Ob tem pa se pogovarjajmo z drugimi ter z njimi delimo svoje stiske in veselja. Tudi pri sorodnih dušah so namreč prisotni problemi, a v stiku z njimi smo pomirjeni s seboj in okolico; občutimo dom. Spregovorili so še o moških in ženskih hobotnicah, kar pa ni ljubezen. 

Drugo v ciklu predstavitev »IZBRANO s Primusom« so zaključili z druženjem in prodajo knjig. Ljubezen pa so simbolično primerjali z dvigalom, v katerega vstopimo, da bi se povzpeli v višje nadstropje. Za to pa si moramo vzeti čas in vztrajati.