požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Semič

FOTO: Semiške ''šolarke zdravja'' z vrtčevskimi malčki

Piše: M.S.

Čas objave:
21.04.2018 12:30

Članice DŠZ Semič so se z veseljem odzvale povabilu semiškega otroškega vrtca Sonček, da se vključijo v njihov projekt "Zdravje v vrtcu".

Društvo Šola zdravja redno deluje v Semiču od 14. marca 2016.

Kot večina slovenskih skupin se tudi v Semiču zberejo vsakodnevno, seveda razen nedelj in praznikov, ob pol osmih zjutraj in veselo telovadijo pred tamkajšnjim kulturnim centrom. »Tako si na svežem zraku napolnimo vse telesne in duševne baterije, da lažje prebrodimo dnevna razdajanja za tiste, ki nas spremljajo preko življenja ter skrbimo za zdravje in si ga krepimo,« sporočajo iz semiškega društva Šola zdravja.

S svojim delom in sodelovanjem na raznih prireditvah so razpoznavni tudi s sončno, oranžno barvo oblačil. Članice DŠZ Semič so se z veseljem odzvale povabilu semiškega otroškega vrtca Sonček, da se vključijo v njihov projekt "Zdravje v vrtcu".

Okrog 70 vrtčevskih otrok z vzgojiteljicami in njihovimi pomočnicami, se jim je pridružilo v petek, 20. aprila 2018, na ploščadi pred Kulturnim centrom Semič pri jutranji telovadbi 1000 gibov po metodi dr. Nikolaya Grishina. 

Po uvodni predstavitvi pomena telovadbe na prostem Marije Stariha, vodje podružnice DŠZ Semič, so otroci lepo sodelovali in ob koncu v zahvalo poklonili spominek, sonček - znak svojega vrtca Sonček. Marija, vodja tokratne telovadbe, pa jim je izročila zloženke in revijo društva Šola zdravja.  

Skupno so se dogovorili, da bomo s sodelovanjem nadaljevali.

»Ob koncu še povabilo vsem v vseh starostnih obdobjih, tudi moškim, katerim ni vseeno za lastno zdravje, priključite se naši jutranji telovadbi,« pravijo članice in dodajajo, da leta niso važna. »Veselo telovadite in se razgibajte takoj zjutraj, da boste lažje premagovali dnevna opravila. Nikoli ni prepozno. Poskrbite za večno mladost, veliko se smejte in mislite pozitivno,« še dodajajo.