Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Foto: Skoraj osemsto plesalcev pričaralo Zimsko deželo

Piše: PK Lukec

Čas objave:
20.12.2018 15:33

Plesalci plesnega kluba Lukec so v zadnjem tednu pred novoletnimi počitnicami s tremi novoletnimi produkcijami kronali še eno uspešno leto, v katerem so ponovno osvojili ogromno vrhunskih uvrstitev ter pobrali lep kup zmag na domačih in tujih plesnih festivalih.

Kot že tradicionalno so plesalci Plesnega kluba Lukec Krško uspešno plesno leto zaključili na treh novoletnih produkcijah v Brežicah, Sevnici in v Krškem, kjer je letos zaplesalo okoli 780 plesalcev iz Posavja.

48396408_710556185993532_3759771614518968320_n-1500 – kopija.jpg
Plesalci plesnega kluba Lukec
PK Lukec

Novoletna predstava je letos nosila naslov "Zimska dežela" in prva se je odvila v nedeljo, 16.12. v Športnem domu Sevnica, kjer je nastopilo okoli 200 plesalcev iz vzgojno varstvenih zavodov Krmelj in Sevnica ter plesalci iz osnovnih šol Krmelj, Tržišče, Boštanj in Sevnica. Predstavil se je tudi sevniški oddelek kluba, ki že četrto leto deluje v Studiu Vitja v Sevnici.

V ponedeljek, 17.12. so se predstavili plesalci iz občine Brežice in Bistrica ob Sotli in sicer v Športni dvorani Brežice, kjer je nastopilo okoli 170 plesalcev iz brežiškega oddelka kluba ter vzgojno varstveni zavodi in osnovne šole: Velika Dolina, Globoko, Bizeljsko, Cerklje ob Krki ter Bistrica ob Sotli. Obe predstavi so s svojimi nastopi popestrili mladinski in članski tekmovalci iz Krškega.

1I6A1496-1500.jpg
Plesalci plesnega kluba Lukec
PK Lukec



Osrednja in največja predstava je potekala v Krškem

Športna dvorana Srednje šole Krško se je v sredo, 19.12. spremenila v zimsko deželo. Publiko je s svojimi nastopi v dveh delih razvajalo preko 410 nastopajočih. V prvem delu predstave so natopili plesalci, ki obiskujejo plesni krožek na vzgojno varstvenem zavodu Raka in osnovnih šolah Krško, Senovo in Koprivnica, Raka, Podbočje in Kostanjevica na Krki.

1I6A1109-1500.jpg
Plesalci plesnega kluba Lukec
PK Lukec

V drugem delu predstave pa so zaplesali vsi člani kluba, ki obiskujejo redne klubske programe v Krškem, od najmlajših iz plesnega vrtca do rekreativnih plesalcev ter seveda vseh vrhunskih tekmovalcev. Za odigrane vmesne vložke sta poskrbela Kali Prugovečki in Mark Baržič v scenariju Jane Ferlin.

1I6A2433-1500.jpg
Plesalci plesnega kluba Lukec
PK Lukec


Ob koncu se je športni direktor kluba Dušan Vodlan najprej zahvalil vsem mentorjem, ki so pridno srbeli za napredek mladih plesalcev: Romana Korber (otroške skupine), Breda Slovenc (otroške skupine), Dajana Pungaršek (otroške skupine), Vanesa Krenker (hip hop in jazz), Luka Vodlan (plesni krožek, hip hop in standardni in latinsko ameriški plesi), Elin Mateja Matjašič (orientalski plesi), Vesna Stevanović (orientalski plesi), Mark Gerjevič (plesni kržek in hip hop), Miha Poznič (hip hop) in Sebastijan Vodlan (plesni krožek, step).

1I6A3360-1500 – kopija.jpg
Plesalci plesnega kluba Lukec
PK Lukec


Sledila je podelitev priznanj za 5-letno aktivno delovanje v društvu, ki so ga letos prejeli: Ajda Živič, Nia Karin Bizjak, Žana Zorko, Pika Klara Murenc, Nuša Kostrevc, Zala Kac, Zoija Hana Kozole, Ksenija Vintar, Romana Krstić, Martina Grmšek, Miloš Ružič, Claudia de Costa, Vesna Stevanović, Mateja Hotko, Suzana Vodopivec, Nada Merlin, Martina Merlin, Janja Anžiček, Sonja Bračun, Mojca Ajdišek, Mojca Jurečič, Nataša Antolovič, Nina Baznik, Vera Štaner in Nuška Koprivc.

1I6A3243-1500.jpg
Plesalci plesnega kluba Lukec
PK Lukec


Za 10-letno aktivno delovanje v društvu sta bronasti plaketi prejeli Urška Vehovar in Pia Marie Ružič.

Klub vsako leto podeli tudi plakete za tekmovalne dosežke in v letošnjem letu so srebrno plaketo za izjemne tekmovalne dosežke v letu 2018 prejeli: Karin Drenik, Mojca Tabor, Ksenija Vintar, Romana Krstić, Irena Vrhovšek, Martina Grmšek in Mateja Kuntarič za osvojeno 2. meto na svetovnem prvenstvu v hip hopu v Kielcah na Poljskem.

1I6A3263-1500.jpg
Plesalci plesnega kluba Lukec
PK Lukec


S tem se je zaključilo še eno uspešno leto. Plesalci si zaslužijo kratek premor po novem letu pa novim zmagam naproti. Vodstvo Plesnega kluba Lukec pa udeežencem in staršem želi vesele praznike in vse najlepše v letu 2019!