Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Foto: Slovesno na praznik občine Metlika

Piše: RK

Čas objave:
27.11.2018 11:47

Občina Metlika je slavnostno obeležila občinski praznik.

Svoj občinski praznik občina Metlika obeležuje v spomin na 26. november 1942, ko so slovenski in hrvaški partizani uničili belogardistično in italijansko postojanko na Suhorju. Tako so svoj praznik obeležili tudi tokrat, osrednja slovesnost pa je bila v športni dvorani pri OŠ Metlika. Slavnostni govornik je bil župan Darko Zevnik, ki je ob tej priložnosti predstavil delo, opravljeno v zadnjem letu.

Na povabilo so se odzvali predstavniki pobratenih občin Vagna in Ozalj, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in drugi visoki gosti.


Na slovesnosti so podelili tudi plakete občine Metlika, prejemniki pa so:
Peter Šneljer - za prispevek na področju gasilstva, dolgoletno delo v krajevni skupnosti ter aktivno delovanje v številnih društvih in organizacijah;
Albina Tošeska - za dolgoletno delo v številnih društvih in organizacijah ter vsestransko vpetost v javno delovanje v Občini Metlika in širše;


Društvo vinogradnikov Metlika - za 40-letno uspešno delovanje društva, izvedbo številnih dogodkov in projektov ter prispevek k večji prepoznavnosti Občine Metlika in celotne Bele krajine.

Naziv častni občan občine Metlika je prejel dr. Janez Dular, za dolgoletno naklonjenost Belokranjskemu muzeju in rodni Metliki, ki je ponosna na njegove izjemne znanstvene dosežke, cenjene na Slovenskem in v tujini.

Priznanja za delo na področju športa so prejeli Jožko Omerzel kot perspektivni športnik, Mitja Omerzel kot perspektivni športnik in Peter Milek kot športni trener za strokovno delo.

V pestrem kulturnem programu so nastopili Mestna godba Metlika, učenke OŠ Metlika in Podzemelj ter glasbena šola Črnomelj podružnica Metlika, program pa je povezoval Lojze Bojanc.

Župan občine Metlika Darko Zevnik

govor ob prazniku občine Metlika


Predsednik države Borut Pahor

govor ob prazniku občine Metlika