požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Zagradec

FOTO: Slovesno v Zagradcu

Piše: S.M.

Čas objave:
15.08.2018 09:13

Na predvečer Marijinega vnebovzetja ali velikega šmarna je bilo v Zagradcu še posebej slovesno, saj je v popolnoma prenovljeni župnijski cerkvi Marije brezmadežne potekalo slovesno bogoslužje ob 230-letnici obstoja in delovanja župnije.

IMG_8138.jpg
Novomeški škof msg. Andrej Glavan
Foto:S.Mirtič

Častitljivega jubileja se je udeležil novomeški škof monsinjor Andrej Glavan, kateri je v sklopu praznovanja visokega jubileja blagoslovil obnovljen glavni Marijin oltar, stranska oltarja, novi ambon in daritveni oltar s slikami škofa Friderika I.Barage, škofa Janeza Gnidovca, mučenca Alojzija Grozdeta ter drinskih mučenk Marije KrizineBojanc in Marije Antonije Fabjan.

IMG_8163.jpg
Novomeški škof msg. Andrej Glavan
Foto:S.Mirtič

Seveda so marljivi zagraški farani skupaj z župnikom Sašem Kovačem opravili še vrsto nujnih in vzdrževalnih del v notranjosti cerkve, zamenjali vrata na glavnem in stranskem vhodu, obnovili fasado cerkve in zvonika ter uredili dostope z asfaltno prevleko.

IMG_8145.jpg
Pri maši je bilo slovesno
Foto:S.Mirtič

Nove pridobitve je poleg številnih župljanov denarno podprlo kar dvaindvajset botrov, za kar se jim je še posebej v uvodnem delu slovesnosti zahvalil župnik Sašo Kovač, ki je tudi predstavil vsa obnovitvena dela. Farani so pomagali tako z delom kot tudi z materijalnimi sredstvi, na pomoč pa sta izdatno priskočili tudi KS Zagradec ter Občino Ivančna Gorica pri ureditvi in asfaltiranju poti okoli pokopališča.

IMG_8156.jpg
Marijin oltar
Foto:S.Mirtič

Praznovanje je s petjem polepšal domači mešani cerkveni pevski zbor pod vodstvom Roberta Kohka. Po slovesni sveti maši je sledila procesija z Marijinim kipom.