mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: Stavkali tudi v novomeški bolnišnici

Piše: SB Nm

Čas objave:
13.02.2018 13:03

Stavkajoči so se od 8. do 10. ure zbrali na stavkovnem zbornem mestu. Kot so sporočili, so bili deležni tako podpore vodstva kot tudi zdravnikov. Število udeležencev ocenjujejo na okoli 400, od 550 danes razporejenih v dopoldansko delo, kar potrjuje dejstvo, da je zaposlenim dovolj.

»Proces dela na dan stavke smo organizirali tako, da se je zagotavljalo nemoteno izvajanje v zakonih in kolektivnih pogodbah določenega minimalnega obsega zdravstvenih storitev, zdravstvene nege in oskrbe kot ob nedeljah in praznikih. Vse naročene redne storitve v omenjenem času so se na vseh enotah prenaročile,« so sporočili v poročilu današnje stavke in pripisali, da v kolikor vladna stran k reševanju problemov tokrat ne bo pristopila resno, bodo stavko zaostrovali, dokler ne bodo dosegli zahtevanega.

»Ob dejstvu, da imamo gospodarsko rast in da so določeni skupini v zdravstvu mimo nas krepko dvignili plače, realizaciji podpisanega sporazuma o sprejetju kadrovskih standardov in normativov leta 2013, pa se vlada še danes izmika, imamo izgovorov dovolj. Sprejetje kadrovskih standardov in normativov pomeni dovolj kadra na posameznih deloviščih, posledično pa zagotavljanje varne in kakovostne obravnave pacientov. Delavci v zdravstveni negi smo izgoreli, saj ves čas delujemo na minimumu in komaj še zagotavljamo zdravstveno oskrbo. Z dvigom plač zaposlenim, ki so uvrščeni do 26. plačnega razreda, je vlada naredila samo še več anomalij. Znotraj skupine zdravstvenih delavcev je prišlo do še več nesorazmerij, zato zahtevamo, da se anomalije nemudoma odpravijo. Za naše delo, ki je opravljeno strokovno in odgovorno, zahtevamo pošteno plačilo,« so še zapisali.