atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

FOTO: Telovadba za vse v Črnomlju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2012 12:30

Vse več ljudi se zaveda, da je za zdravje in dobro počutje, poleg zdrave prehrane, pomembna tudi redna telesna aktivnost. Na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj zato že vrsto let organiziramo različne rekreacijske dejavnosti v jesensko-zimskem času. S ponudbo dejavnosti v različnih krajih Bele krajine, si prizadevamo vključitev v programe omogočiti čim širšemu krogu ljudi.

V letošnjem šolskem letu izvajajo program Telovadba za zdravje, ki je namenjen odraslim in upokojencem, v Črnomlju, Semiču, Metliki, Dragatušu in Vinici. Program Telovadimo skupaj z našimi otroki, ki je namenjen staršem in predšolskim otrokom, pa izvajajo v Črnomlju, Semiču, Metliki in Dragatušu.

V ZIKovi ponudbi rekreacijskih dejavnosti je v letošnjem šolskem letu novost program Atletska abeceda. Program je začetna vadba atletike, namenjena mladim ljubiteljem športa - otrokom starim od 5 do 7 let. Otroci v programu spoznajo osnove atletike (teki, skoki, meti), elementarne igre (lovljenja, tekmovalne igre, štafetne igre...), razvijajo motorične in fizične sposobnosti (koordinacije, ravnotežje, gibljivost, hitrost, vzdržljivost...), spoznavajo igre z žogo, igre z različnimi rekviziti in sprostitvene igre. Program poteka v Črnomlju.