reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Dolenjske Toplice

FOTO: Topliška šola podprla akcijo Pomagajmo družini Rajk

Piše: N.R.

Čas objave:
18.12.2017 09:58

Osnovna šola Dolenjske Toplice in vrtec Gumbek sta se vključila v akcijo Pomagajmo družini Rajk tako, da so denar od prodanih vstopnic za novoletno prireditev namenili prav njim. S pesmijo, plesom in igro so se predstavili učenci šole in otroci vrtca.

Maja Bobnar, ravnateljica šole, je na OZRK Novo mesto sporočila: "Matej Rajk se je prijazno odzval našemu povabilu in se nam pridružil v četrtek, 14. 12. 2017. Kot nekdanji učenec naše šole se je v prostorih hitro znašel. Skupaj sva obujala spomine na njegova osnovnošolska leta, poklepetal je z učitelji, ki so ga učili. Zahvalil se nam je za sodelovanje pri akciji in spregovoril o načrtih, kako želi urediti svoj dom, da bo bivanje v njem varnejše in bolj prijetno."

Ravnateljica je nato predstavila, kako so zbrali 1.404,56 evrov. Največ z vstopnino, ostalo s prostovoljnimi prispevki in s projektom Erazmus + z naslovom Mlad podjeten Evropejec. Na izmenjavah učiteljev in učencev v partnerskih državah (Italija, Hrvaška, Grčija) so prodajali izdelke, ki so jih izdelali v okviru šolskega podjetja. Dogovor vseh partnerskih držav je bil, da denar od prodanih izdelkov namenijo v dobrodelne namene, zato so se v okviru šolskega tima odločili, da ga namenijo družini Rajk. 

Matej Rajk je o obisku novoletne prireditve povedal: »Šolo sem pred leti nekajkrat obiskal, saj sva z učiteljem biologije hitro našla skupni jezik, ker sem navdušen nad eksotičnimi živalmi. Dogovorila sva se, da pripravim nekaj predavanj o kačah, pajkih in gekonih. V četrtek sem na šolo prišel malo prej in najprej srečal pedagoginjo. Na hitro sva rekla nekaj besed, pokazala mi je lesen gugalnik, ki sem ga obnovil, ko sem hodil v osnovno šolo. Še vedno izgleda kot nov. Sama prireditev mi je bila zelo všeč, presenetili so me najmlajši s svojo sproščenostjo in zborček z Anjo Tisovec. Ogledal sem si tudi bazar in občudoval izdelke, ki so jih naredili učenci z dobrim mentorstvom. Zahvaljujem se kolektivu šole, da se je odločilo in dobrosrčno podprlo akcijo Rdečega križa.«