Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Šentjernej

FOTO: Tudi Šentjernej ima polnilno postajo za električna vozila

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
28.05.2018 14:39

Tudi v Šentjerneju je po novem postavljena brezplačna polnilnica za električna vozila.

V okviru 46. Tedna cvička so v Šentjerneju včeraj odprli električno polnilno postajo. Občina Šentjernej se je prijavila na javni razpis Eko sklada »Nepovratne finančne spodbude občinam za polnilne postaje za električna vozila v zavarovanih območjih in območjih Natura 2000« in izpolnila pogoje za nakup polnilne postaje. Odločili so se za hitro DC polnilnico z 22 palčnim barvnim zaslonom na dotik, kjer bo poleg informacij o stanju polnjenja ter drugih pomembnih navodil, tudi možnost brezplačnega objavljanja lokalnih informacij.

Simbolno sta trak ob odprtju prerezala direktor družbe za razvoj in proizvodnjo polnilnic za električna vozila IMPLERA Teodor Bunta in šentjernejski župan Radko Luzar.

Prednosti izbrane polnilnice pred ostalimi, ki jih nudijo druga podobna podjetja so 22 palčni barvni zaslon na dotik, kjer se lahko objavijo pomembne informacije za obiskovalce ali se ga uporabi v marketinške namene, vklop na podlagi telefonskega klica ali preko aplikacij, polnjenje ob kateri koli uri kateremu koli uporabniku brez kartice, rezervacija polnilnega mesta, navigacija do najbližjega ali najhitrejšega polnilnega mesta, odvisno od želje uporabnika, obveščanje o končanem polnjenju vozila, obveščanje o končanem polnjenju predhodnega vozila, v kolikor uporabnik čaka na vrsto, nastavitev maksimalne količine prejete energije pri polnjenju in nastavitev hitrosti polnjenja glede na OVE energijo. Polnilnica je svoje mesto našla poleg Kulturnega centra Primoža Trubarja, kjer sta označeni dve parkirni mesti, namenjeni polnjenju vozil. Poleg vozil se lahko polnijo tudi invalidski vozički, skiroji, kolesa, motorji, električne rolke ter ostalo. Polnjenje je za vse uporabnike brezplačno.