900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Šentjernej

FOTO: Tudi v Šentjerneju ne gre brez povišanja cen vrtca

Piše: Dolenjski list, L.M

Čas objave:
05.04.2019 08:24

Brez podražitve vrtca zaradi višjih stroškov dela, ki so posledica prenehanja varčevalnih ukrepov in sprostitev napredovanj, to pomlad ne gre niti v šentjernejski občini. Za 6 oz. 8-odstotno povišanje cen v Vrtcu Čebelica Šentjernej je na zadnji občinski seji dvignilo roke 11 svetnikov, pet jih je glasovalo proti.

Po besedah Darje Bambič iz občinske uprave so dosedanje cene veljale od 1. marca lani. Od 1. aprila tako polna cena za prvo starostno obdobje (od 1. do 3. leta) zanaša 509 evrov (31 evrov več), za drugo starostno obdobje 378 evrov (za 29 evrov več), strošek živi za otroka na dan ostaja 1,50 evrov, cena 10. in vsake nadaljnje ure varstva pa je treba plačati 2,55 evrov.

Ana Srpčič
Ana Srpčič
Foto: L.M.

Ravnateljica Vrtca Čebelica Šentjernej Ana Srpčič je povedala, da so s cenami še vedno v slovenskem povprečju ali celo nižje, a brez tega povišanja zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti pač ne gre. Imajo tudi sorazmerno star kolektiv, 21 delavcev ima več kot 35 let delovne dobre, kar pomeni višje plače. S 1. aprilom so v vrtcu prvič presegli številko 400, saj vrtec obiskujejo 403 malčki, razporejeni so v devet oddelkov.

Svetniška razprava je bila pestra, saj se je cena vrtca v letu dni dvignila za 60 evrov in čeprav se celoten strošek ne prevali le na starše, je to zanje veliko breme. Več o njej v tiskani izdaji Dolenjskega lista.