mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: Uspešno zaključili akcijo za pomoč Gašperju Mlakarju

Piše: OZRK Novo mesto, B.O.

Čas objave:
05.07.2018 20:53

Sredi aprila je na pobudo Krajevne organizacije RK Bučka preko Območnega združenja RK Novo mesto, stekla akcija zbiranja sredstev za 18- letnega Gašperja Mlakarja iz Jerman Vrha.

terapija 2.png
Gašper med terapijami
(Foto: družina Mlakar)

Lansko poletje je fant preživel hudo prometno nesrečo, po kateri je ostal tetraplegik. Več mesecev se je zdravil na Soči, kjer je zaradi trne volje zelo dobro napredoval. Po Gašperjevi vrnitvi domov se je družina soočila z potrebami Gašperja, ki so terjale nekatere stanovanjske prilagoditve za invalida. Poleg tega so skupaj z njim iskali možnosti izboljšanja stanja ter večjo samostojnost Gašperja. Odkrili so samoplačniške terapije, ki jih izvajajo v Zagrebu, ki pa so bile družini nedosegljive, saj niso imeli dovolj finančnih sredstev.

terapi.png
Foto: Gašper med terapijami
(Foto: družina Mlakar)

Dobrodelna akcija, ki so jo sprožili, predvsem pa je odmevala v najbližjem okolju, od koder izhaja Gašper, je obrodila sadove. Zbralo se je dovolj sredstev tako, da je bilo do sedaj opravljenih 20 terapij in zbrana sredstva omogočajo še 57 terapij. Posledica je napredovanje fanta, da se uspe že sam sleči in obleči in preseliti iz vozička v posteljo in nazaj.

Na Območnem združenju Rdečega Križa Novo mesto so zapisali, da so veseli, da mu zdravljenje pomaga in da mu še krepi voljo in smisel življenja. 

Za uspešnost akcije se zahvaljujejo KORK Bučka in Škocjan, ob podpori župana občine Škocjan Jožeta Kaplerja so prostovoljci zbirali sredstva od vrat do vrat in bili zelo uspešni. Zahvala OŠ Šmarjeta, ki je organizirala skupaj s tamkajšnjim vrtcem dobrodelni koncert. Večje prispevke so nakazali Rdeči križ Slovenije in 15 krajevnih organizacij RK, Krka, d.d., FIN servis, Dulc d.o.o. in drugi posamezniki in podjetja, ki so pripomogli k uspehu akcije. Zahvala vsem tudi za najmanjši prispevek!

Akcijo s tem zaključujejo, Gašperju pa vsi skupaj želimo uspešno zdravljenje in veliko moči na njegovi mladostni poti do ciljev.