požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Metlika/Črnomelj/Semič

FOTO: V Beli krajini sneži, slabe vozne razmere

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.01.2013 11:32

Zaradi dežja in snežnih neviht so vozne razmere na zahodu države in ponekod na Dolenjskem in v Beli krajini ter v osrednji Sloveniji slabe. 17.05h/ Na cesti Dolenjske Toplice - Semič, pri Starih Žagah je prišlo do zdrsa tovornega vozila. Cesta bo do nadaljnjega zaprta.

15.12h/ Na cesti Dolenjske Toplice - Semič, pri Starih Žagah je prišlo do zdrsa tovornega vozila. Obstaja nevarnost naleta. Previdno in počasi.
11:30h/
Cesta čez Vahto je zasnežena, tam prihaja do zastojev. In sicer so obstala tovorna vozila, ki natikajo verige. Previdno in počasi.
12.30h/ Na cesti Dolenjske Toplice - Semič, takoimenovani partizanki, pri Ručetni vasi je prišlo do zastoja, in sicer so obstala tovorna vozila.

O močnem sneženju poročajo poslušalci tudi na relaciji Semič - Črnomelj. Sneg je že pobeli tudi tamkajšnje ceste.

Direktor vzdrževanja cest pri novomškem CGP-ju, Tone Hrastar je povedal, da so plužna vozila že na terenu, ki belokranjske ceste posipavajo.

14:50h/ Sneženje in leden dež otežujete promet tudi drugod po državi

Na Gorenjskem je promet upočasnilo močno sneženje, na območju med Logatcem, Cerknim in Idrijo pa voznikom svetujejo previdnost zaradi ledenega dežja.

Tako je po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste poledica zaradi ledenega dežja in dežja s snegom na primorski avtocesti med Ravbarkomando in Senožečami ter v Vipavski dolini med Vipavo in Podnanosom.

Zaradi padavin, kjer se sneg izmenjuje z dežjem in ledenim dežjem, pa so ceste nevarne, zato svetujejo previdnost. Leden dež se pojavlja na območju med Logatcem in Cerknim ter na Idrijskem, še pred tem pa je padal tudi na Tolminskem.

Na širšem območju Gorenjske pa močno sneži. Ponekod je okrog poldneva samo v dobri uri zapadlo kakšnih deset centimetrov novega snega, skupno pa ga je v zadnjih dveh dneh zapadlo že kakšnih 40 centimetrov.

Ceste so prevozne, zaradi prometne nesreče je bila polovična zapora le na cesti Kranj - Golnik v Tenetišah, vendar pa opozarjajo na ustrezno zimsko opremo, brez katere na gorenjskih cestah danes ne gre.

Po podatkih prometno-informacijskega centra je na gorenjski avtocesti promet oviran pred priključkom Lesce proti Avstriji. Zaradi snega in snežnih plazov so zaprte ceste Čepovan - Most na Soči, cesta Volče - Solarji (prehod Italija) ter cesta čez prelaz Vršič. Uporaba verig pa je obvezna na prelazih Jezersko, Ljubelj in Korensko sedlo ter na cesti Petrovo Brdo - Podrošt.

Za tovorna vozila je promet prepovedan na cestah Tolmin - Dolenja Trebuša - Idrija - Godovič, na Hrvaškem pri izstopu na mejnih prehod Babno Polje in Petrina. Iz prometa jih izločajo tudi na podravski avtocesti na počivališču Dravsko polje proti Gruškovju.