002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 20. aprila

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma pravega lepotca …

Novice Črnomelj

FOTO: V Črnomlju na kupu gospodarstveniki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.02.2013 15:10

Občina Črnomelj je dopoldne gostila gospodarstvenike. Kot je povedala županja Mojca Čemas Stjepanovič je splošna slika zelo slaba, saj je brezposelnost v občini kar 20 odstotna.

Enotni pa so si bili vsi, da je infrastruktura tista, ki bo v Črnomelj pripeljala nove vlagatelje in s tem tudi nova delovna mesta. Direkotrica novomeškega Razvojnega centra Mojca Špec Potočar je povedala, da je občina še posebej uspešna pa pri črpanju iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, kjer se ustvarja in obnavlja infrastruktura, kanalizacija, ceste in ostalo.

Stanislav Malerič, direktor podjetja KMS Malerič iz Vinice in predsednik črnomaljske Območne obrtne zbornice pravi, da je število članov zbornice enako kot leto prej, zmanjšalo se je le število zaposlenih pri obrtnikih, in sicer v enem letu kar za 100.

Že letos bo del proizvodnje v Črnomelj preselilo podjetje Akrapovič, ki ji Igor Akrapovič napoveduje svetlo prihodnost, in sicer bi obrat v Črnomlju v prihodnjih 5 letih lahko zaposloval okoli 500 ljudi.


Tudi črnomaljski Livar po besedah direktorja Andreja Selana posluje zadovoljivo. Trenutno so v fazi finančnega prestrukturiranja, dobili so nove lastnike, to sta banki Hypo in UniCredit.


Mojca Čemas Stjepanovič, županja občine Črnomelj


Mojca Špec Potočar, direktorica RC Novo mesto


Igor Akrapovič


Andrej Selan, direktor Livar Črnomelj


Stanislav Malerič, direktor podjetja KMS Malerič