Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Posavje

FOTO: Vlada na obisku v Posavju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2012 07:45

Premier Janez Janša in vladna ekipa nadaljuje z obiskom Posavja in Zasavja. Zapleti pri gradnji verige hidroelektrarn na spodnji Savi, ureditev tamkajšnje protipoplavne varnosti, tretja razvojna os, ukinjanje nivojskih železniških prehodov in izgradnja odlagališča NSRAO so glavne teme v Posavju.

Med osrednjimi temami pogovorov današnjih srečanj in obiskov v Zasavju bodo po pričakovanjih zapiranje Rudnika Trbovlje-Hrastnik, razvoj območnega socialnega podjetništva in tudi zdravje tamkajšnjih prebivalcev, saj Zasavje sodi med najbolj onesnažena območja.

Na obiskih in srečanjih v Posavju pa bo pretežno slišati vprašanja glede zapletov pri gradnji verige hidroelektrarn na spodnji Savi, hkratne ureditve tamkajšnje protipoplavne varnosti, tretje razvojne osi, ukinjanja nivojskih železniških prehodov in izgradnje odlagališča nizkih in srednjeradioaktivnih jedrskih odpadkov.

V Zasavju in Posavju se bodo poleg premiera Janše danes mudili tudi ministrica za odnose s Slovenci v zamejstvu in svetu Ljudmila Novak ter ministri: za zunanje zadeve Karl Erjavec, za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak, za finance Janez Šušteršič, za infrastrukturo in prostor Zvone Černač, za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav, za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič, za obrambo Aleš Hojs, za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič in za zdravje Tomaž Gantar.


Poleg omenjenih ministrov bodo obiske različnih ustanov in podjetij v obeh regijah glede na svoje pristojnosti opravljali še državne sekretarke ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Monika Kirbiš Rojs, ministrstva za notranje zadeve Barbara Brezigar, ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Mojca Škrinjar ter državni sekretar za infrastrukturo in prostor Igor Šalamun.

Dvodnevni obisk obeh regij, v okviru katerega sta Janša in Žerjav v torek zvečer obiskala brežiško podjetje Kovis, bo vladna ekipa končala z ločenima srečanjema z župani in drugimi lokalnimi predstavniki ter nogometno tekmo med moštvi vladnih in zasavsko-posavskih predstavnikov.