Saša Einsiedler Odkrito.si

Rastejo otroci, pa tudi posel Saše Einsiedler

Lady Gaga Svet24.si

Je Lady Gaga zaradi njega pustila svojega ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

Novice Semič

FOTO: Vrača se spomladanski sejem Agri-Grad

Piše: B.V.

Čas objave:
12.03.2018 14:34

V Semiču bodo ta konec tedna pripravili 2. spomladanski sejem Agri-Grad v Semiču. O drugi sejemski prireditvi so podrobneje spregovorili na današnji novinarski konferenci.

Sejem Agri-Grad organizira semiško podjetje Požek d.o.o., ki posluje na Metliški cesti 12 in se ukvarja z gradbeno, trgovsko in gostinsko dejavnostjo. Kot je povedal direktor Franci Požek, so se po lanski sejemski izkušnji, ko je sejem presegel vsa pričakovanja, še z dodatno energijo lotili organizacije letošnjega sejma in uredili dodatne površine.

Sejem bi moral biti že pred 14 dnevi, vendar vremenske razmere takrat niso omogočale priprave sejemskega prostora, zapadlo je ogromno snega pa tudi temperature so bile občutno prenizke. Tudi letos bodo na sejmu največjo pozornost namenili kmetijski in gradbeni opremi in repromaterialu ter novostim na tem področju. Sejemski prostor je letos precej večji, saj so sejmu namenili okrog 4.000 kvadratnih metrov površin, ki jih bo zasedlo okrog 35 do 40 razstavljavcev. Ti bodo neposredno ali posredno predstavili svoje programe vezane na kmetijstvo in spomladanska dela v vrtu, vinogradu, sadovnjaku ter na polju in programe povezane z gradnjo in obnovo doma.

Poleg trgovskih podjetij in zastopnikov bo na sejmu sodelovalo še nekaj domačih obrtnikov, rokodelcev in ostalih ponudnikov, ki bodo postavili svoje stojnice. So pa organizatorji pričakovali večji odziv lokalnih ponudnikov, ki radi potarnajo, da se nikjer nič ne dogaja in nimajo možnosti, da bi se ustrezno predstavili in bi jih spoznali potencialni kupci. Kot je dejal Franci Požek, so sejmi še vedno tista oblika neposredne predstavitve s katero se lahko najbolj približaš kupcu in ljudje ga še vedno radi obiskujejo. Sam zaslužek na sejmu ni prioritetnega pomena, še izpostavlja Požek. Čeprav mladi danes iščejo informacije prek spletnih strani, pa še vedno velja drugače.

Franci Požek o sejmu