Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Loka pri Zidanem Mostu

FOTO: Zaključek s praznovanjem v Loki

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
03.12.2017 09:00

Letos so se v Loki pri Zidanem Mostu veselili številnih pridobitev, 110. obletnica podružnične šole v Loki pa je bila priložnost, kako jih obeležiti.

 Naložbe v objekte družbenih dejavnosti so naložbe v družbeno vitalnost, ki višajo kakovost bivanja, krepijo dodano vrednost okolja in bogatijo družbene vezi. 

Z opravljenimi vzdrževalnimi deli je preurejena okolica podružnične šole, ki ima novo igrišče in parkirišče. Za krajane in šolarje je velika pridobitev knjižnica v prostorih šole. Dela so potekala tudi v Kulturnem domu, ki ima danes olepšano podobo. Program s počastitvijo jubileja in vseh pridobitev so pripravili in številne navzoče v dvorani Trubarjevega doma upokojencev navdušili učenci podružnične šole, pozdrave in dobre želje pa so občinstvu namenili predsednik Sveta Krajevne skupnosti Loka pri Zidanem Mostu Janko Metelko, ravnateljica Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica Mirjana Jelančič, direktorica Knjižnice Sevnica Anita Šiško in župan Srečko Ocvirk. 

»Današnji cikel dogodkov je v veselje in zadovoljstvo celotnemu kraju. Je sinonim povezovanja najrazličnejših področij družbenega, društvenega in družabnega udejstvovanja. Šola je vseskozi srce kraja, in če jo imenujemo srce, lahko rečemo, da ji bodo, na temeljih bogate 110-letne tradicije, nove pridobitve pospešile utrip. Z današnjim dogodkom zaključujemo sevniški praznični november in odpiramo vrata Vencembru, kakor najbolj čarobni mesec zelo domiselno poimenujete v Loki. Naj bo to praznovanje priložnost krepitev vezi v kraju in krajevni skupnosti, ter odskočna deska za vse nadaljnje skupne razvojne izzive,« je misli v nagovoru strnil župan Srečko Ocvirk. 

Po zaključni pesmi dr. Janka Prunka, ki jo je posvetil svojemu rojstnemu kraju, Loki in Ločanom, je sledilo odprtje novega igrišča pri šoli, ogled nove knjižnice, razstave fotografij Bojana Dremlja in več drugih tematskih razstav. V prostorih Kulturnega doma je bila na ogled tudi likovna razstava Nevenke Flajs.