900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO: Zaključili so poletno šolo

Piše: Univerza v Novem mestu, B.J.

Čas objave:
05.07.2019 12:00

Danes se je na Fakulteti za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu (UNM FEI) končala druga mednarodna poletna šola, na kateri so študenti ekonomije in sorodnih ved v narodnostno mešanih skupinah oblikovali poslovne načrte za pametne dozirne enote zdravil, krepitev zdravega življenjskega sloga s cenovno ugodnim nakupovanjem, naročanje hrane in pijače v restavracijah brez čakanja ter ponudbo svežih in zdravih živil iz lokalnih ekoloških pridelkov.

IMG_6360.jpg
Zaključili so Poletno šolo
Foto: Univerza v Novem mestu

V enotedenski intenzivni poletni šoli je 17 študentov iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije poslušalo predavanja uglednih strokovnjakov iz univerze in gospodarstva, praktično delalo v skupinah, obiskalo uspešna dolenjska podjetja in spoznavalo Novo mesto z okolico. Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, je udeležencem predstavil regijsko gospodarstvo, ki je največji slovenski industrijski izvoznik. Dekanica UNM FEI doc. dr. Malči Grivec je poudarila: »Veseli smo, da smo študentom petih visokošolskih inštitucij vse to lahko omogočili brezplačno. Poletna šola je ponovno pokazala, kašen sinergičen učinek ima sodelovanje med študenti in predavatelji iz različnih držav na prepoznavanje priložnosti lokalnega okolja s tržnim potencialom in konkurenčno prednostjo na globalni ravni.«

IMG_6372.JPG
Zaključili so Poletno šolo
Foto: Univerza v Novem mestu

Udeleženci so bili z vsebinami in organizacijo poletne šole zelo zadovoljni. Študentka UNM FEI Lea Juršič je dejala: »Seveda smo trdo delali in pridobili novo podjetniško znanje, a se tudi zabavali in družili med seboj. Poletna šola nam je dala tudi samozavest za razvoj lastne podjetniške poti, pa tudi veliko novih prijateljskih vezi.« Poslovili so se z željo, da bi Slovenijo kmalu spet obiskali.  Ali kot je pripomnil Antonio Trnski iz Visoke šole za menedžment v turizmu in informatiki iz Virovitice na Hrvaškem: »Jaz sem že drugič v Novo mestu in želim si, da bi prišel še tretjič. Tu je super!«.

IMG_6349.jpg
Zaključili so Poletno šolo
Foto: Univerza v Novem mestu